Čistenie klimatizácie ozónom

Čistenie / dezinfekcia klimatizácie ozónom.

Čistenie klimatizácie ozónom. Je to asi najednoduchšie čistenie klimatizácie, myslím postupovo, nemusíte demontovať žiadne ochranné plasty, liezť pod autom, kde sa musí hľadať hadička, ktorá slúži na výtok kondenzátu z výparníka  atď. Tieto postupy treba použiť ako sme si spomínali pri v tomto článku pri čistení výparníka pomocou spreja s hadičkou.

 No  a teraz čo ten ozón vlastne je?

Ozón je 3000 krát rýchlejší a o 150 % efektívnejší ako chlór v ničení baktérii a vírusov a nezanecháva žiadne zbytky po oxidácii.  Ozón môže dosiahnuť až 99,9 % odstránenie všetkých baktérií a vírusov. Ozón zabíja baktérie pretrhnutím ich bunečnej steny.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 Povieme si ako prebieha dezinfekcia rsp. vyčistenie klimatizácie ozónom.

 

  1. Pripravíme si generátor ozónu ( preštudujeme si pozorne návod od prístroja)
  1. Osobne by som vytiahol starý peľový filter a nechal by som vlastne voľný vzduchovod, ale to sa v návodoch od generátorov ozónu nespomína.
  1. Do auta natiahneme hadičku z generátora ozónu a prehodíme cez spätné zrkadlo, aby voľne visela. Môžete ju dať aj do oblasti pred spolujazdcom, tam sa väčšinou nasáva cirkulačný vzduch
  1. Nastavíme na aute vnútorný okruh tzv. cirkulačný vzduch. Ten sa točí len v aute a nenasáva sa zvonka. Čiže častice ozónu sa dostanú na náš hlavný zdroj problému a to je výparník klimatizácie.
  1. Nastavíme rýchlosť ventilátora na 1.stupeň.
  1. Nastavíme generátor ozónu na 30min
  1. Zatvoríme všetky okná na aute okrem toho cez ktoré ide hadička to len privrieme tak aby sme nezalomili hadičku z generátora ozónu.
  1.  Spustíme generátor ozónu
  1. Po 30min vypneme generátor ozónu
  1. Otvoríme všetky okná, alebo dvere a necháme auto 10 minút vetrať.
  1. Proces čistenia klimatizácie ozónom je hotový
  1. Vymeníme peľový filter na aute

Tento postup slúži iba ako informácia čo sa ako robí. Ak máte návod od generátora ozónu tak sa držte jeho. Nemalo by sa to ale veľmi líšiť.

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.