Zabezpečenie Auta

Zeder a alternatívy zabezpečenia auta

Určite každý z Vás pozná situáciu, keď si kúpite auto a máte strach z ukradnutia.   Poznáme viac druhov zabezpečenia auta.

1. poistka auta proti odcudzeniu
2. Defendlock a Construct(zabezpečenie riadiacej páky)
3. AUTO – Alarm, GPS a rôzne varianty
4. Tajný vypínač
5. ZEDER

 

1. Poistka je dobrá vec ale nákladná môže sa stať že si kúpite ojazdené auto a za ten čas poistenia dosiahne polovicu hodnoty auta.

2. Výrobcova dodávajú do aut svoje továrenské zabezpečenie riadiacej páky. Bohužial proti odcudzeniu vozidla profesionálmi neúčinné.

3.Autoalarm v kombinácii s GPS je dobrá voľba ak je systém dobre navrhnutý a majiteľ si prikúpi aj rôzne snímače naviac. napr. otváranie kapoty so záložnou sirénou je účinné zabezpečenie. Bohužial poznám jeden prípad, kde zlodeji ukradli Seat Leon a našlo sa akurát GPS  odhodené 30km od miesta krádeže. Takže všetko sa dá prekonať.

4. Neverili by ste,ale tajný vypínač je výborná voľba a hlavne teda alternatíva k nejakému inému zabezpečeniu. Je lacný a ak sa použije rozum je neviditeľný.

5. Zeder, určite ste už o ňom počuli je to taktiež výborná voľba na zabezpečenie vozidla. Jeho funkcia spočíva v uzamknutí volantovej tyče. Jeho hlavnou prednosťou je dutý kľúč.

Prečo sa klúč ZEDERU odlišuje od bežných klúčov?

zeder 1

 

stup do vložky je skonštruovaný tak, že okrem špeciálneho dutého kľúča vyvinutého len pre systém ZEDER, sa do nej nedostane nič iné (ani skrutkovač, vrták alebo tzv. lámač). Kľúč je dutý, okrúhly bez akýchkoľvek výstupkov. Na prekonanie zámku teda nie je možné použiť tzv. trhače. Aby sa to ešte poistilo a zároveň aj zabránilo odvŕtaniu zámku, stred zámkovej štrbiny je vyplnený oceľovou tyčkou, na ktorú sa kľúč nasúva. Do zámku sa teda prakticky nič okrem kľúča nevmestí.

zeder 2

Neúčinný je dokonca aj tekutý dusík. Pri pokuse ZEDER zmraziť sa otočný mechanizmus poškodil tak, že tyč riadenia sa  neuvolnila ani po použití kľúča ani po silných úderoch.

zeder 3

Kódovanie zámku je prostredníctvom viacerých otvorov dvoch rôznych veľkostí po plášti kľúča. Z hľadiska bezpečnosti zariadenia je oceniteľné aj to, že ku výrobkom neexistujú žiadne sériové čísla alebo kódy, na základe ktorých by sa dala vyrobiť kópia kľúča. Nehrozí tak ani teoreticky, že by si niekto nechal vyrobiť kľúč bez vedomia majiteľa, lebo len majiteľ vlastní kľúč spolu s certifikátom o montáži Zederlocku, a iba na základe toho, v prítomnosti majiteľa je možné vyrobenie dodatočných kľúčom.

 

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.