Zimné pneumatiky Michelin

Zimné pneumatiky moje skúsenosti

Kúpil som si 4 ročnú Hondu civic tzv UFO.  K autu boli len zimné pneumatiky značky pirelli v rozmere 205/55 R16.  Hĺbka dezénu bola asi  4mm, čo nie je nič moc. Ja bývam v kopci takže z môjho predošleho auta viem že zimne pneumatiky ktoré maju 4mm sú už pre mňa nepostačujúce. Tak prišli na radu nové zimne pneumatiky.  Ostali mi nejake peniaze tak som si doprial lepšiu značku a to konkrétne Michelin Alpin A4 205/55 R16. Pneumatiky mám nahodené od minuleho roka.

Po nahodení zimných pneumatík išlo auto krásne tichúčko žiadny hluk od kolies som nespozoroval.  Pneumatiky sa chovajú výborne aj na vode.  Raz sa mi stalo že som musel obchádzať odbočujúce auto a musel som spraviť taku myšičku a nevšimol som si dosť rozsiahlu mláku. Poviem že normalne mi zalepilo, ale auto prešlo cez mláku bez  šmyku, držalo si stále stopu ale už bolo cítit že auto trocha už nadnašalo. Pri napadnutí prvého snehu som bol nútení ist do mesta tak že aspon vyskušam tie pneumatiky do kopca. S pneumatikami by som vyšiel bez problémov, ale cestu máme uzku tak som musel zastavit lebo oproti išlo zvrchu auto. Auto okolo mna prešlo a ja ze to vycuvam zase dole a rozbehnem sa dokopca ale nedalo mi to a skusil som sa pohnúť z miesta a výjsť normálne kopec a auto sa začalo normálne pohybovať dopredu takže som nemusel cúvať dole. Inak je to taký kopec s miernym stúpaním cca 150m, ale aj to spraví svoje ked zastavíte tak môžte rovno cúvať. … Tak to bol moj malý test zimných pneumatík.

zimne pneumatiky michelin A4

 

AUTOR: Bendr

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.