Huči ložisko

Po výmene zimných pneumatík za letné pneumatiky som mal pocit, akoby letné viac hučali. Najprv nič ale potom sa ten zvuk stupňoval po niekoľko 100km. Ten zvuk bol dosť počuteľný od cca 80km/h. Bolo to také huuuuuu….. najazdil som s tými pneumatikami asi 400km a stále tam bol ten zvuk. Tak som sa naštval vyzul som letné pneumatiky a nahodil zimné či budem počuť to hučanie aj pri nich. Po prehodení som troska trpol ked som zrýchloval s autom či tam ten zvuk bude…. No a bol.

Demontoval som zimné pneumatiky a skúšal som zatočiť kolesami. Nič zvláštne som nepozoroval pri točení žiaden zvuk od kolesa. Išiel som sa zase previesť a opäť ten zvuk huuuuu.

Najhoršie bolo že som nevedel identifikovať ktoré ložisko je vlastne chytené. Ten zvuk akoby šiel raz odtial a raz odtial. Tak som auto zobral do servisu a oni auto zdvihli naštartovali zaradili rychlost a rozbehli kolesá.

lozisko passat

Potom vypli motor a počúvali sme predné kolesá ako sa dotačaju či tam neni ten zvuk a nebol…. tak zobrali nejaky ako elektromotor a roztocili zadné koleso pravé to nebolo ale akonáhle sme prešli k lavému zadnému tak ten zvuk aspon taky podobný sa dostavil…. takže závada bola jasná ložisko na zadnom kolese odchádzalo do večných lovíšť. Po výmene zadného ložiska je v auto nad 80km/h krásne ticho 🙂

AUTOR:  Tedo

 

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.