Plynové vzpery kufra

Otec sa dlhšiu dobu sťažoval na padajúci kufor na Fabii, keď išiel s mamou z nákupu. Vždy mu mama musela pridržať kufor aby mu nespadol na hlavu kým otec dával nákup do auta. Tak som sa išiel pozrieť a tie plynové vzpery na kufri im skoro vôbec nedržali v hornej polohe.  Chcel som im kúpiť vzpery originálne z autorizovaného servisu, ale keď mi povedal cenu 19 euro za kus. Tak som objednal z miestnych autosúčiastok nejaké poľské plynové vzpery za 8 euro ks. Demontáž je úplne jednoduchá a trvá cca 5 minut.

Postup vymeny plynových vzpier v krátkosti

Ja som si zavolal oca aby mi pre istotu pridržiaval kufor. Na obrázku je vidieť drážka na malý plochý šrobovák. Šrobovákom vytlačte smerom k sebe poistný pliešik, ktorý drží hlavu vzpery na čape.  Odtiahnuť hlavu vzpery od čapu kufra .

plynova vzpera fabia 3

 Treba to iste spraviť so šrobovákom aj na spodnej strane vzpery. plynova vzpera fabia 2

 Nové plynové vzpery sa dávajú opačným postupom. Za 5 minut budete mať hotovo plynova vzpera fabia 1

 

Po namontovaní nových poľských vzpier kufor vystrelí hore ako raketa a treba ho pridržiavať po celej dráhe zdvihu až nadoraz, kým sa plynové vzpery trocha neopotrebujú.

Zuno81

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.