Výber snehových retazí

Snehové reťaze potrebujem cez zimnú sezónu len 5 až 10 krát. Nechodím nikam lyžovať, len máme problematický kopec na ceste domov a cez zimu som tých pár krát úplne bezradný. Auto som skoro rozbil na poľadovici pod snehom v tom kopci, auto sa chovalo nevyspytateľne veď to určite poznáte. Kúpil som si teda snehové reťaze za cca 20 euro. No keď som ich musel nasadzovať priateľka sa len smiala, ako nadávam že mi to nejde 🙂 . Proste tie snehové reťaze boli také neforemné kopu úchytov, ale aj tak to bohvieako nedržalo. Auto som potom predal a s ním aj snehové reťaze na ktoré nemám pekné spomienky 🙂

Pri kúpe nového auta som si nejaké peniaze vyhradil aj na kvalitnejšie snehové reťaze. Pozeral som kopu skúseností na internete až po papuče na kolesá. No najviac pozitívnych skúseností od známych čo chodia lyžovať som počul na reťaze PEWAG konkrétne na typ snox pro sxp. Tak som sa zameral na tu značku PEWAG. Našiel som si najbližší obchod v mojom okolí a išiel popozerať o čo sa vlastne jedná. V obchode mi predavač doporučoval PEWAG Snox Pro SXP(118euro) a PEWAG SERVO(109euro). Spýtal som sa aké reťaze by zobral on a povedal nech zoberiem tie PEWAG SERVO.

Pewag servo

Vraj nemusím po nasadení pohnúť z autom a ešte ich dopnúť.  PEWAG Snox Pro SXP nemajú žiadne uchyty a šponovacie hačiky, ale je tam ten problém že pri nasadení sa musí pohnuť z autom a ešte ich upraviť aby sedeli na kolese. PEWAG servo zase maju dopínaciu račnu ktorá stále šponuje reťaz a dajú sa nasadit na jeden raz bez pohnutia auta. Tak som zobral tie PEWAG SERVO a som s nimi spokojný všetko pekne sedí a nebojím sa že mi praskne nejaka guma a retaze sa mi namotaju na poloos.

Zdar Karci

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.