Prezúvanie zimných pneumatík

Keď sa blíži začiatok novembra, rozmýšľame nad otázkou kedy prezúvať zimné pneumatiky.  Treba sa riadiť legislatívou našej krajiny a to v podstate nemusíte mať zimné pneumatiky kým nie je na vozovke ľad, námraza alebo súvislá vrstva snehu. Ak sa ľad, námraza alebo súvislá vrstva snehu na vozovke nachádza tak treba si zabezpečiť na auto zimné pneumatiky so symbolmi „M+S“, „M.S.“ alebo „M & S“ to znamená M (MUD-blato) a S (SNOW – sneh).

Osobne som zimné pneumatiky tento rok prezúval už v polovici októbra a to z dôvodu opotrebovaných zimných pneumatík mali cca 4,5 mm a sada letných pneumatík bola v celku nová boli na nej vidieť ešte farebné pásy od výroby. Zimne pneumatiky som chcel už zajazdiť túto zimu  kúpiť si nové. S týmito pneumatikami budem jazdiť možno aj do mája 🙂 .

policajti pneumatiky

Mám známych, ktorí doplatili zase na letné pneumatiky :).  Bývam na juhu slovenska  známi sú taký, že si ani nevšímajú stav pneumatík. Vybrali sa do tatier s deťmi že im ukážu naše veľhory :). Samozerjme bolo to začiatkom decembra a u nás dole na juhu bolo tyždeň pekné počasie, známi si neuvedomili situáciu že v Tatrách môže byť iné počasie 🙂  No proste hneď dostali pokutu za to že nemali zimné pneumatiky  a s policajtom sa nenahádali.

Preto radšej pneumatiky prezujte ani neviete kam s autom pôjdete.

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.