Výmena zadných silentblokov na ramene

Závada poškodených silentblokov na Fabii sa prejavovala takým gumovým vrzgotom od nápravy hlavne keď bolo chladnejšie, alebo keď pršalo. Bál som sa že zoderiem pneumatiky, keď sú silentbloky odtrhnuté a budem musieť kupovať nové.  Demontaž silentblokov je pre zručnejšieho človeka jednoduchá.

Ak sa chcete pustit do výmeny tak si musíte zaobstarať prípravky na vylisovanie a nalisovanie silentblokov. Povolujete vlastne 4 šróby na každej strane, 3 šróby čo držia čap a jeden veľký šrób čo drží rameno a hliníkovu konzolu. Potom rameno jednoducho vykývaťe von. Bude pružiť, ale pôjde tie miesta pre istotu striekam olejovým sprejom aby mi to išlo ľahšie. Potom treba demontovať  silentblok zalisovaný v hliníkovej konzole. Ja som použil zavitovu tyčku niečo podobne ako na tomto videu.  Samozrejme originál prípravky som nemal, takže som musel improvizovať.

demontaz silentblokov na aute 1 demontaz silentblokov na aute 2

Lisovnie silentblokov je už potom jednoduchá vec, použil som prípravky aké „robota“  dala 🙂 No foto je vidieť ako prebiehalo lisovanie.

demontaz silentblokov na aute 3 demontaz silentblokov na aute 4

Dá sa to robiť aj bez jamy, ale ak sa  Vám dá chodte si to radšej robiť niekomu kto jamu má.  Niečo o silentblokoch je  popísane tu ja som mal ešte tie staré čo mali uchytenie dvojbodove. Dával som tie čo majú uchytenie 4 bodové. Potom treba spraviť geometriu. A máte ušetrených 40 euro za výmenu 🙂

IVO

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.