Staré pneumatiky

Pri výbere pneumatík si vždy dávame pozor či náhodou nekúpime staršie pneumatiky aj keď sú nové, len vyrobené napr. pred dvoma rokmi. Hovoríme im „ležáky“.  Predsa nebudeme kupovať trojročné aj keď nové pneumatiky a za 3 roky ich vyhodíme, lebo budú staré.

Vždy aj keď som si objednával pneumatiky z internetu som im dával do pripomienky pri objednávke nech pošlú iba ten rok vyrobené pneumatiky, nie staršie.

pneumatiky matador MP58foto ilustračné

Citujem niečo zaujímave čo som našiel na internete:

GOODYEAR výrobca sa stretáva s vodičmi, ktorí odmietajú kupovať pneumatiky staršie ako dva roky. Odôvodňujú to tým že dvojročná pneumatika je už stará.  Stanovisko firmy GoodYear je také, vraj by nemala byť daná životnosť pneumatík, pretože neexistujú technické a vedecké fakty, na ktorých by sa dala určiť životnosť pneumatík. U renomovaných výrobcov preto môžu záujemcovia bez obáv nakúpiť pneumatiky aj staršieho data.

Ostatný výrobcovia sa vyjadrili ak sú pneumatiky skladované tak ako predpisuje výrobca môžeme ich považovať za nové aj keď majú 4 roky.

Takže sa nových pneumatík vyrobených pred 4 rokmi od nákupu  nemusíme báť….

Riňo

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.