Denné svietenie

Ako vieme na slovensku máme povinnosť svietiť celoročne. O výhodách a nevýhodách denného svietenia sme určite komunikovali medzi sebou už všetci motoristi. Výhody denného svietenia  sú napr. lepšie osvetlenie ak je počasie v priebehu dňa mierne zamračené. Vtedy je naše auto určite lepšie viditeľné ako bez denného svietenia. Za nevýhody denného svietenia môžme hlavne my motoristi považovať časté pozeranie do peňaženky z dôvodu skoršieho opotrebovania autožiaroviek.

Ďalšou podstatnou nevýhodou je zastavenie policajtami bez zapnutých svetiel “ máme problém peňaženka otváraj sa zase“ . Najprv boli po uzákonení celodenného svietenia policajti ešte zhovievavý a dávali iba napomenutia, ale časom sa prešlo na pokuty. Preto si veľa ľudí radšej dávalo lístočky na prístrojovu dosku z odkazmi „ZAPNI SVETLÁ“ .  Ľudí ktorých otravovalo stále zapínať svetlá  sa popozerali redšej po alternatývach. Relé automatického denného svietenia sa dalo kúpiť za 50 euro + nejaká práca.  To bolo original denné svietenie od automobiliek.

denne svietenie

Na internete boli zo začiatku aj tzv. LED pásy na prednú časť auta, ktoré  neboli homologizované. Vodič môže za takéto denné svietenie dostať pokutu.  Niektoré sady  led denného svietenia,  som videl aj prehorieť z dôvodu chýbajúcej poistky v obvode. Denné svietenie si dajte vždy namontovať odborníkom.  Momentálne je situácia s dením svietením na trhu  samozrejmosť a ceny homologovaných sad sú není drahé a sú dostupne hlavne pre všetkých. Ešte podotknem ža pri použití led denného svietenia sa zníži záťaž na alternátor a akumulátor. Dnešné autá majú denné svietenie už v základnej výbave pri kúpe nového automobilu.

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.