Momentový kľúč, netreba podceňovať.

Každý zručnejší chlap sa dostal do kontaktu s náradím. Poznáme rôzne vidlicové kľúče, gola sady a mnoho ďalšieho náradia potrebného či už pre kutilstvo alebo odborne zameraných pracovníkov. Bez neho by sme nemohli robiť úkony potrebne pre montáž. Stretávam sa z ľuďmi čo opravujú autá, ktorý ani poriadne nevedia čo je momentový kľúč. Síce robia len také drobné opravy a nejaké tie výmeny rozvodov.

Ak robíte nejaký úkon na motore, kde idete napr na našróbovať maticu na trčiaci závit z motora, uvedomte si akou silou ju doťahujete bohužiaľ niektorý z nás nemajú taký cit a nevedia si uvedomiť čo je dosť. Potom ak strhnete závit tak už je neskoro. Automechanik, ktorý nemá  vo svojej výbave momentový kľúč, tak by som mu asi ani auto nezveroval. Môže nastať situácia, že mechanikovi sa všetko podarí opraviť  a auto Vám odovzdá bez najmenších problémov. Neskôr môže nastať situácia a dostanete sa k tomu problému zase a pri odťahovaní napr. šróbu strhnete závit a je o robotu postarané.    Práve v takýchto situáciach netreba podceňovať momentový kľúč. Samozrejme neplatí to len pri doťahovaní šróbov ale aj doťahovaní matíc rôznych veľkostí.

poskodeny zavit

Stávajú sa aj situácie a to poväčšine, že ľudia neznalí veci si snažia niečo na aute opraviť  a nepodarí sa.  Snažia sa to zamlčať pred automechanikom dúfajúc že si on nejako podarí.  Ak sa potom mechanik spýta čo s tým autom bolo robené je na ňom poškodenie to a to oprava bude stáť toľko a toľko, tak majiteľ odpovie „no veď nič tomu nebolo, čo sa stalo“ , ale on sám dobre vie o aké poškodenie sa jedná. Toto sú tie najhoršie kombinácie.

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.