Stráca sa chladiaca kvapalina z expanznej nádržky.

Chladiaca kvapalina, ktorú som mal v systéme mala už cez 12 rokov a viem že ju nikto nemenil, lebo auto sme do rodinny kupovali od známych a Tí  sa oň moc nestarali. Po výmene chladiacej kvapaliny sa mi v lete začala strácať voda. Nestrácala sa hneď po výmene, ale tak asi na konci leta cca po 5000km od výmeny. Najprv to bolo cca deci, mechanik ktorý robil výmenu chladiacej zmesi sa vyjadril že je to OK. Servisák povedal aby som dolial iba obyčajnú vodu z vodovodu, nie destilovanú. Chladiacu kvapalinu nariedil  1:1 ciže bola do cca -40°C.  Tak som dolial iba vodu. Jazdili sme ďaľej a po cca 4000km som ju zase skontroloval a chýbalo zase ale dva deci.

straca sa chladiaca kvapalina

No takýmto tempom by som vymenil behom par rokov aj celú chladiacu zmes. Nedalo mi to a začal som auto kontrolovať na úniky kvapaliny. Skontroloval som asi všetko aj či neni mláka pod autom a to som do toho zapojil aj syna, lebo už ma to nebavilo sa ohýbať tak som povedal sem tam malému nech sa pozrie či nevidí nakvapkané pod autom. Po nič nezistení som sa pýtal servisáka čo sa mohlo stať a vraj, že môže byť prasknuté tesnenie pod hlavou, ale je to málo pravdepodobné povedal. Vraj nech s tým prídem k nemu a kukne sa na to. Robil nejaký test, kde kontroloval či netlakuje vodu v systéme. Nič nezistil. Auto som mu tam nehal s vedomím že bude všetko OK, nadaval som si že radšej som nemal ani meniť tú chladiacu zmes. Za dva dni mi volá mechoš aby som si prišiel pre auto vraj mi slzila vodna pumpa a pri jazde sa to vyparovalo. Tak som auto vyzdvihol v nadeji že bude všetko v poriadku a po najazdení 5000km si nič nestráca a voda drží….

Pikoška na koniec:  malý Šimon prišiel zamnou, po tých cca 5000km neviem presne, že kontroloval kvapky pod autom a stale nič nevidííí 😀

MarJar

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.