Hlodavce v motorovom priestore

Pri občasnej obhliadke motora a kontrole stavu prevádzkových kvapalín sa Vám môže naskytnúť nepríjemný pohľad na rozkúsané tapacíre v motorovom priestore. Ak takýto útok hlodavcov v motorovom priestore zaregistrujete , snažte sa čo najrýchlejšie podniknúť potrebné kroky, aby Vám do motorového priestoru už neliezli. Takéto hlodavce vedia narobiť aj niekoľko sto eurové škody.

Ak Máte ohlodané len tapacíre tak ste to vyhrali. Stáva sa že hlodavce si zakusnú aj do káblov a to sú už potom iné opravy, treba zavolať auto elektrikára, alebo človeka čo tomu rozumie no proste len robota okolo toho a auto Vám stále stojí.

Hlodavce v motorovom priestore (3) Hlodavce v motorovom priestore (2) Hlodavce v motorovom priestore (1)

Ak bývate na dome a stane sa Vám takáto vec, pravdepodobne nemáte doma psa a ani mačku. Osobne poznám jeden prípad, kde to skončilo dokonca rozkusanými káblami na motore. Majitelia nemali psa ani a mačku. To je ta najhoršia nekombinácia. Tam si môžu hlodavce robiť čo chcú. Ale po nejakom čase im už nejaký pes  štekal na dvore  🙂

Na internete som čítal o rôznych pomôckach ako odplašiť takýchto návštevníkov, napr. dať chumáč chlpov zo psa do motorového priestoru. Je to zaujímavé riešenie, ale vraj funguje. Nájdete na internete aj spreje proti hlodavcom od rôznych výrobcov. Vytvárajú lepkavú ochrannú vrstvu, ktorá chráni káble aj hadičky.

Zdieľaj článok:

Jeden komentár k “Hlodavce v motorovom priestore”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.