Vyváženie kolies

Minulý rok som si chcel pred zimnou sezónou umyť sadu letných pneumatík na hliníkových diskoch, aby som ich mal na ďalšiu letnú sezónu vyčistené. Všímal som si už dlhšie jemné trasenie volantu od kolies. Nejako som tomu nevenoval pozornosť, lebo sa to stávalo len pri rýchlosti nad 110 km/h a to som išiel ozaj málokedy. Po bližšej kontrole diskov som si poobzeral závažia. Tie menšie tam boli a tie väčšie boli odtrhnuté, bola vidieť po nich len obojstranná lepiaca páska ktorá držala na disku ako „privarená“. Ledva som ju dal dole a to som používal chémiu a jemnú plastovú škrabku.  Podotýkam že sada letných pneumatík bola pred sezónou vyvažovaná.

Vyvažovanie pneumatík ma stálo aj s nahodením sady na auto 19 euro a to mám 17 palcové disky. Podotýkam to mi ešte demontovali zimné pneumatiky dali ich do igelitov a skovali do auta aby som sa nezašpinil. Proste kompletná výmena pneumatík aj s vyvažovaním jednej sady. Nechápal som čo sa mohlo stať počas letnej sezóny že sa mi odtrhli tie vyvažovacie závažia, aj som si spätne spomínal či som niečo nespravil ja, ale nič ma nenapadalo.  Neostávalo mi nič iné ako si dať zase tu sadu letných pneumatík zase vyvážiť pred sezónou.

vyvazenie kolies

 

Po uplynutí zimy som volal do pneuservisu koľko ma bude stáť vyvažovanie pneumatík aj s nahodením na auto. Odpoveď bola 16 euro výmena sady pnematík + vyvažovanie, super podobná cena ako predtým.  Nechal som si to prejsť hlavou  a povedal som si načo budem platiť vymenu letnej a zimnej sady keď si to spravím aj doma. Ušetrím 16 euro a dám si za to pivko 🙂 Tak som si letnu sadu naložil do auta  a po robote ju zoberiem na vyvaženie. Prišiel som do toho pneuservisu že chcem si dať len vyvážiť letné pneumatiky. Tak som ich teda vyložil a nakotúlal k zariadeniu. Počkal som cca 10 minut a disky boli hotové. Išiel som zaplatiť a z uvedenej ceny ma skoro trafilo 17 euro len za vyvažovanie !!! Predtým som platil komplet aj s výmenou 19 euro.  Ja nechápem kalkulácie niektorých pneuservisov 🙁

DoDeK

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.