Dostal som pokutu, v celej európe nič len u nás !

S partiou sme sa vybrali na našu každoročnú dovolenku.  Vždy sa nás ledva podarí dať dokopy všetkých. Chápete povinnosti (rodinna , práca a deti) je to problém nás dať všetkých dohromady v jeden termín. No tentokrát to bola asi správna konštalácia hviezd a boli sme vo fullke 🙂 No ale nebolo všetko ideálne, vždy sa musí niečo pokaziť.

Snažíme sa precestovať čo najviac miest aby sme spoznávali stále nové a nové miesta. Na každú našu dovolenku si berieme aj naše bicykle, predsa nebudeme panenskú prírodu znečistovať, aspoň niečomu sa snažíme zabrániť. Už to robíme cca ale 10 rokov. Jazdíme na našom obľúbenom postaršom karavane a bicykle máme na zadných nosičoch. No a s bicyklami sme mali tento rok problém. Ani nie žeby sme zablúdili do nejakej chranenej oblasti a by nás odtial vykázali, ale na tomto slovensku nám rsp. mne podhodili poleno pod nohy vo forme pokuty.

nosic bicyklov

Poviem Vám máme pochodenú celú európu krížom krážom a stretli sme sa aj s policajtami ostatných krajín a vždy sme skončili pri debate koľko cestujeme a že oni radi by tiež cestovali a že nám fandia… Nikdy sme nedostali pokutu a to sem tam by nám ju mohli dať oprávnene. No ale k veci ako inak na slovensku to musí byť vždy opak.  Zastavili nás teda naši policajti a vypýtali si doklady a hovorili obvykle reči čo k tomu patria. Hneď mi bolo niečo divné keď sa tak obšmietajú okolo nášho karavanu. Druhá partia nás obehla dúfajúc že ich dobehneme. Naši zelený panáčikovia chodili okolo karavanu a zistili že nemáme reflexné pasy na bicykloch rsp. nosiči  pri prevážaní.  Uvedomil som si že asi to môže byť chyba a snažil som sa vyhovoriť na spodný nosič bicyklov ktorý je homologizovaný a má aj odrazové svetla. Nič nepomohlo nedalo sa s nimi ani len diskutovať a naparili mi pokutu 150 euro. Celú európu sme pochodili bez pokuty a každý policajt sa s nami ešte zasmial len tieto naše zelené hlavy nevedeli byť ľudské. Pritom to bola iba prkotina. Poviem Vám 150 euro mi dalo zabrať. Tento článok som poslal adminovi len preto aby si ľudia dali väčší pozor lebo na slovensku aj prkotina stojí peniaze.

Šimon

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.