Nefunkčný zámok kufra, môže sa to stať aj Vám.

Išiel som nakúpiť nejaké potraviny do mesta a vybehol som ešte predtým za dedkom. Po nákupe som sa vracal k autu a išiel otvoriť zadný kufor, aby som sa mohol vyložiť. Po stlačený tlačítka na ďiaľkovom ovládaní so ozval rapkavý zvuk niekde od piatych dverí. Bol to zvuk ako keby preskakovali nejaké ozubené kolieska.

Myslel som že to na chvíľu zblblo tak som sa teda vyložil a chcel som zavrieť kufor. Po zavretí a pribuchnutí kufra sa hneď zase otvoril Zostal som pozerať ako puk. Asi najviac najhoršie bolo že somnou nikto nebol a nemám na 5tich dverách ani žiadne výstupky o čo by som ho priviazal o spodnú časť. Podotýkam bol som 50km od domu no a nebolo mi všetko jedno a čo teraz ? Nepoznal som tam nikoho komu by som zavolal. Potom ma napadla jedná vec a to vďaka našim cigáňom.

poskodeny zamok dverí (1)

poskodeny zamok dverí (2)

Minule prevážali staré železo na favorite a mali otvorený zadný kufor teda rsp. pootvorený. Cigáňi boli šikovní, priviazali si drôt o stierač a spodnú časť auta. No samozrejme ja by som to s drôtom neuchytával aby sa mi nedoškrábal lak na aute. Ako tak som dumal s čím to priviažem vedľa mňa si začal vykladať nákup taký mladí párik. Zbadal som mu v kufry také natahovacie gumené stahovačky čo bývajú na uchytenie napr. batožiny v aute aby nelietala. No najprv nech sa nepýtam ako blb som mu vysvetlil situáciu, sa pousmial a pochopil 🙂
Bez problemov mi ten popruh či čo to bolo dal a dokonca nič za to nechcel. Tak som to teda kufor ukotvil o zadný stierač a spodok auta a davaj domov. Doma som rozobral celý ten zadný plast čo krije elektrický zámok. Bol ozaj poškodený a neopraviteľný. Chcel som to aj rozobrať ale nedalo sa tie pliešky čo to držia boli zaklepané nitmi. Tak som zavolal do autorizovaného servisu a objednal ho 65 euro a to za takú malú súčiastku 🙁

Zdieľaj článok:

Jeden komentár k “Nefunkčný zámok kufra, môže sa to stať aj Vám.”

  1. Stalo sa.
    Zámok som objednal, chcel by som poprosiť o radu, akým kľúčom ste povoľoval šróby, ktorými je prichytený zámok ?
    Ďakujem za radu Majo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.