Šetrenie automobiliek vo výrobe

Chcel som na túto tému vyčleniť samostatný priestor. S týmto problémom sa budeme stretávať stále častejšie a všetci.

V minulom článku som popisoval môj problém s elektronickým zámkom na piatych dverách.  Nespomenul som však dôležitú vec ktorej som si všimol pri porovnaní starého a nového zámku. Prevedenie nového a starého náhradného dielu bolo očividne odlišné.  Na obrázku je vidieť pohľad zhora na elektronické zámky. V pravo je nový zámok a na ľavo je starý zámok.  Už po uchopení zámkov do rúk bol cítiť aj váhový rozdiel. Manuálny odisťovač zámku alebo ako by som to nazval je už na novom diely plastový a nepôsobil na mňa robustne ako na starom zámku kde bol celokovový.

automobilky setria (1)

Bohužiaľ šetrenie na materialoch tu už s nami bude stále. Najhoršie na tom je že už aj veľké automobilky sa uberajú týmto smerom.  Ostatní výrobcovia samozrejme Tí lepší a poprednejší samozrejme tiež šetria na čom sa dá. Kvalita ide smerom dolu ale za to ceny ostávajú Tie isté. V konečnom dôsledku na to doplatíme len  my koncový spotrebitelia.  Takéto menej kvalitné náhradné diely budeme možno kupovať časom zase a utrpí  len náš finančný rozpočet. Pritom by výrobcovia určite  dokázali vyrobiť náhradný diel ktorý za tu istú cenu vydrží podstatne dlhšie. Ak by sme boli v krajinách kde priemerný zárobok je 1500 euro tak by sme nemali vôbec problém, ale my na slovensku ho tu máme.

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.