Smrad z klimatizácie

Na začiatku leta ma začal otravovať smrad z klimatizácie. Bol to taký divný puch, ktorý som ani nevedel nikam zaradiť. Otravovalo to mňa a ešte aj moju priateľku. Nehovorím keď sme brali jej nejakú kámošku v aute. Hneď sme začali vysvetľovať kde je problém, aby si nemyslela že sme nejaký prepravca hnoja 🙂

No ale k riešeniu problému kúpil som sprej na čistenie klimatizácie, ktorý sa dáva pod nohy, aktivuje sa a nechá sa v aute bežať cirkulačný vzduch.  Ako obvykle u mňa nikdy sa nič nepodarí na prvý krát. Pomohlo to na cca 5 dni a potom zase ten príšerný smrad. Tuším sa to zhoršovalo ešte viac. Priateľka odmietala so mnou jazdiť na aute, okomentovala to tým aby jej veci nezačali páchnuť keď pôjde do roboty 🙂 Ďalší pokus bol vyčistenie klimatizácie v servise a to sprejom s hadičkou. Tá sa dostane až k výparníku a po aplikácii ho vydezinfikuje. Tak teda cela procedúra prebehla ako má a tento stav vydržal 2 mesiace. Potom sa zase začal vracať ten istý smrad ale nie už v takom množstve. Stále to tam bolo cítiť, priateľka, ale chvalabohu nemala problém potom so mnou jazdiť v aute 🙂 Samozrejme som vymenil aj nový klasický peľový filter  za uhlíkový aspoň pre pocit.

smrad z klimatizacieĎalšie čistenie som zveril miestnym chalanom v pneuservise. Ďalšia metóda bola čistenie ozónom. Po vyčistení sme auto vyvetrali. Zaplatil som cca 15 euro. Už ma to čistenie klimatizácie stálo cca 15euro(prvý pokus) + 17euro(druhý pokus) + ozonom 15 euro 🙂 🙂  No a s čistením ozónom to vypadalo byť najlepšie. No ale vydržalo to cca do konca leta. Ja som tomu už prestal chápať, ten smrad sa zase vracal.  Som sa naštval a prestal som klímu používať, ale škrelo ma že to není v poriadku.  Ďalšie leto teda rsp. už na jar som sa normálne bál použiť tlačítko „AC“. Nebavilo ma zase prechádzať všetkými čisteniami a chcel som sa kuknúť na ten výparník sám, či tam voľačo ozaj už nežije 🙂 Od krstného som sa dozvedel, že on výparník klimatizácie čistí obyčajným savom.  Demontoval som peľový filter aby som ten výparník vyčistiť savom. Vystriekal som na neho skoro celú flašu samozrejme som mal zapnutý aj ventilátor v prvom stupni aby sa SAVO dostalo na celú plochu vyparníka. Ventilátor som vypol a nechal som auto vyvetrať. Všetko som potom zložil zase späť a čakal som na výsledok. Prvý týždeň bez smradu a potom aj ďalšie. Nakoniec som celé leto prejazdil bez otravujúcich zápachov.

Neviem prečo tie predchádzajúce čistenia pomohli na tak krátko, ale Savo vydržalo najviac. Som nevedel že také homemade čistenie dokáže pomôcť 😉

RomanR

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.