Hučanie ložiska prestalo

Začalo sa mi na mojom aute Ford FIESTA ozývať ložisko. Aby som vylúčil hučanie pneumatík, tak som poskúšal letnú aj zimnú sadu. Stále to hučalo rovnako. Nevedel som identifikovať ktoré ložisko to robí.

V autách som není nejaký analfabet, viem si dať dve a dve dohromady 🙂 povedal som si že počkám až sa to ložisko viac opotrebuje a začne hučať viac, aby som ho mohol lahšie identifikovať.  Najazdil som cca 4000 km s hučiacim ložiskom a nepozoroval som žiadne zvyšujúce sa zvuky. Po cca tých 4000 km ten zvuk úplne zmizol podotýkam „úplne“. Nejako som tomu nechápal a dával som to za vinu zmene a rozťažnosti materiálu vplyvom počasia.  Tri mesiace bol kľud ani náznak hučania, bolo počuť len klasické hučiace ložiskoodvaľovanie pneumatík. Po tých cca troch mesiacoch prišlo hučanie v oveľa vyššej intenzite. Každý týždeň mi to pripadalo viac a viac. Nakoniec sa ozývalo hučanie už od cca 40km/h a poviem vám to bol hukot riadny. Po výmene ložiska sa moje ušné bubienky konečne zbavili  akustických prejavov môjho auta. V servise som sa pýtal prečo mi to prestalo hučať na tri mesiace. Nevedeli mi jednoznačne odpovedať ale pravdepodobne sa ložisko vyosilo v púzdre a začalo drať novú drážku a keď ju vydralo tak začalo hučať. Sú to len dohady ale možno 🙂

Takže ak Vám prestane hučať ložisko asi sa to vráti späť 🙂

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.