Benzín do naftového motora, katastrofa za 300 euro.

Mojej drahej polovičke sa stala dosť nepríjemná vec. Musím podotknúť, moja žena je taký akčný typ všade chce byť a všetko vedieť, keď zistila čo spravila tak skrotla :). Na mojom aute chodieva zriedka, ale keď mala svoje v oprave tak musela isť na mojom tátošovi. Vždy mi tvrdí ako hrkoce ten môj motor oproti jej. Ja mám diesel a ona benzín.

Po ceste k mame sa zastavila na pumpe, natankovala a pokračovala jazde cca ďalších 20km, potom auto začalo podľa jej slov neuveriteľne hrkotať. Auto odstavila na krajnici a hneď mi volala. Zalarmoval som kamoša a išli sme ju odtiahnuť. Skúšal som auto ešte natočiť ale ani nemalo snahu naskočiť. Nechali sme to teda tak a auto odtiahli do servisu. Som sa jej neskôr pýtal ako sa to správalo a či tomu moc nepridávala :). Nič len natankovala a išla ďalej a neskôr to začalo. Servisáci sa pýtali to iste ako sa to správalo :).

ilustračný obrázok
ilustračný obrázok

Nechali sme auto tam že to popozerajú a odišli sme domov. My si odkladáme bločky za tankovanie a dávame ich učtovníčke. No a keď som videl natankovaných 20L benzínu do môjho naftáka tak som hneď kontaktoval servisakov, že našiel som príčinu. Trocha sa pousmiali a konštatovali, že pozrú čo všetko sa mohlo poškodiť. Aspoň vedia od čoho sa majú odpichnúť. Vyprázdnili nádrž, naliali naftu, skúšali zaštartovať a stále nič. Nakoniec sa porúčalo vstrekovacie čerpadlo nafty, nebolo mazané naftou a odišlo. Niečo mi spomínali o repasi, ale vraj to nikdy není ono. Nakoniec mi zohnali z vrakoviska a celá sranda vyšla 300euro.

Mario

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.