Vybíjanie autobatérie

Na mojom aute Xsara Picasso sa začala vybíjať autobatéria po výmene original autorádia. Čudné chovanie auta som začal pozorovať asi tretí deň jazdy do práce.  Auto na tretí deň horšie štartovalo, dával som to za vinu staršej autobatérie, ktorá už mala niečo za sebou.  Samozrejme som testoval aj rádio a hlavne jeho funkcie vyskúšať boli na dlho:) Tešil som sa hlavne z USB výstupu.

Cez víkend som ju dal na nabíjačku nech sa ešte troška preberie a hlavne nech niečo ešte vydrží. Cez týždeň sme vyrážali s partiou na chatu.  Nahral som kopu mp3 pesničiek aby sme mali čo počúvať 300km. Poviem Vám bol to skok z kazetového autorádia na takýto nový model 🙂 Po príchode na chatu som vypol kľúčik na aute, odišiel a zamkol. Opäť som k nemu prišiel až za 4 dni(plné zažitkov 🙂 ) Po zapnutí zapaľovania do polohy pred štartom na mňa kontrolky ani len nemrkli. Total vybitá autobatéria. Pomohli nám iba štartovacie káble. Týmto ďakujem českej rodinnke za trpezlivosť a pomoc. No ale k problému.

foto ilustračné
foto ilustračné

Po príchode domov som hneď objednal novú autobatériu. Po týždni používania sa zase prejavovali horšie štarty. Bol som z toho úplne nešťastný. Vedel som už, že to ma niečo spoločné s novým autorádiom. Rádio som dal namontovať známemu za flašku dobrej pálenky 🙂 Možno asi tam nastala chyba 🙂 Auto som dal prekontrolovať odborníkovi na autoelektriku a ten  skonštatoval veľmi vysoký odber prúdu za kľudu po zamknutí auta. Robilo to samozrejme nešťastné autorádio, teda ani nie tak rádio ako zapojenie. Chalan to skontroloval a  zapojil správne. Vraj tam upravil len dva drôtiky. Vypýtal si 20 euro za čas, ale auto mám zase opäť rád 🙂

Dušan

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.