Rozpadnutý výfuk na dovolenke

Môjmu bratovi sa stala nepríjemná vec s autom na dovolenke. Odporúčal sa mu výfuk do večných lovíšť. Nikdy sa nevenoval stavu svojho auta a na to aj doplatil. Keď mi popisoval situáciu čo sa vlastne stalo tak som mal na neho normálne nervy. V aute s ním cestovala jeho rodina,  manželka a dvojročné dieťa  !!!

Už 4 roky dozadu mi len tak medzi rečou spomínal že jeho Daewoo Matiz neni v poriadku. Samozrejme prešiel cez STK ako väčšina našich aut , všetci vieme ako  🙂 …. Vtedy ho už pán na STK upozorňoval na zlý stav výfuku. Brat vedel že prejde, tak to flegmaticky neriešil. Potom prišla, ďalšia STK a zase sa to neriešilo. Týždeň pred odchodom na dovolenku bratove auto naznačilo prvý príznak, že neni niečo v poriadku. Vraj si začalo z ničoho nič viac ako to brat popísal „BAFKAŤ“, proste počul klasický deravý výfuk. Samozrejme jazdil ďalej v domienke,  že všetko je OK. Začali prípravy na dovolenku a žena mu dala za úlohu len pripraviť auto na dlhú cestu. Jedine čo spravil bolo doliatie kvapaliny do ostrekovačov.

rozpadnuty výfuk
foto ilustračné

Kebyže o tom viem čo sa deje určite mu poradím, alebo prinajmenšom dohovorím nech si ide dať auto skontrolovať. Na dovolenku išli do do čiech ani neviem kde presne, tuším do Chomutova, čo je samozrejme aj dosť veľká porcia na malého Matiza. Výfuk im odpadol 50 km od cieľa. Brachova žena mi len popisovala čo sa presne stalo. Najskôr začalo veľké bublotanie a menilo sa otáčkami, aj hovorila bráchovi nech zastaví a on blázon pokračoval v jazde. Potom bolo počuť iba ranu pod autom a za sebou nechali kus výfuku. Auto ktoré išlo za nimi skoro do toho odpadnutého výfuku nabúralo. Brat si až vtedy uvedomil že je zle. Bola to frekventovaná cesta a mohol spôsobiť aj nejakú nehodu. Všetci po ňom vytrubovali,ale chvalabohu sa nič nestalo. Brácho sa nechal odtiahnuť do miesta dovolenky. Ešteže tam mali známych ktorí im pomohli nájsť servis aby im Matiza opravili. Za odťah zaplatil viac ako za nový výfuk. Nepodceňujte preto zvuky od Vášho auta, dovolenka sa Vám môže predražiť a ohrozujete nie len seba, ale aj ostatných !!!

Ján

 

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.