Prasknuté čelné sklo

Mali sme s malým nejaké tie zdravotné problémy a potrebovali sme absolvovať pár ciest do BA na kontroly. Samozrejme sme si radšej zaplatili diaľničnú známku, aby sme všetko postíhali. Po absolvovaní všetkých kontrol a vyšetrení sme sa vracali konečne domov, na D1 ma obehol Peugeot Boxer, ktorému vyletel  spod kolesa kameň a vrazil do môjho predného čelného skla. Podotýkam pracujem v Bratislave a dochádzam po diaľnici D1 každý deň, denne robím 200km na firemnom aute. Jazdím takto už asi rok a nič sa mi takéto nestalo, idem na súkromnom a ako na potvoru !

Bolo hnusné počasie plná premávka. Vodič boxera išiel strašne rýchlo nereagoval na moje blikanie, tak som si zapísal jeho značku a potom to nejako vybavím. Prišiel som domov a lovil som na internetových portáloch, ako sa len dopátram k majiteľovi auta. Nakoniec sa podarilo dopátrať k majiteľovi auta. Zistil som tel. číslo a zavolal mu. Povedal som mu vtedy a vtedy som išiel za ním na diaľnici a spod kolies mu vyletel kameň ktorý vrazil do môjho predného skla, najprv sa zdráhal, to môže povedať hocikto. Hovoril som mu aj o vyblikovaní s diaľkovými svetlami, vtedy spozornel a dalo sa s ním komunikovať. Tak teda sme sa stretli, rsp. ja som išiel za ním aj so škodovým protokolom aby sme to spísali. Pánko bol docela ochotný tak som si opísal jeho údaje o aute a poistke.

rozbite predne sklo

Začalo štádium vybavovania zavolal som do jeho poisťovne a nahlásil škodovú udalosť na mojom aute. On tiež išiel na pobočku a nahlásil akú škodu spôsobil. Mne volali potom z jeho poisťovne podotýkam bola to KOOPERATIVA. Pridelili mi číslo poistnej udalosti a bude mi volať ich likvidátor. Do hodiny od telefonátu mi volal aby som sa zastavil na obhliadku. Tak som sa dostavil všetko sme spísali pánko likvidátor si pofotil celé auto od karosérie až po interiér.  Vypísali sme dokumenty a išiel som si nájsť firmu(podotýkam iba pár ich mali zmluvných) ktorá mi to sklo opraví. Prišiel som do Autoskla,  objednali presný typ ako na moje auto a išiel som domov. Na druhý deň mi volá pánko z autoskla že môžem prísť. Sklo som si nechal vymeniť a zaplatil v hotovosti 290 eur. Tieto peniaze som čakal spätne od kooperativy. No nič neprichádzalo. Nakoniec napísali niečo v tom zmysle, že pán(Vinník) nemal na aute platnú STK a na tom to stroskotalo. Peniaze mi nepreplatili. Volal som Vinníkovi, ako to poriešime, vyhrážal som sa mu právnikmi. Nakoniec sme sa dohodli, že mi dá aspoň 150 eur v piatich splátkach. Povedal som si aspoň niečo, súdiť sa mi nechcelo. S tými PZP to není také jednoduché takže si dávajte pozor !!!

Andrej

Zdieľaj článok:

Jeden komentár k “Prasknuté čelné sklo”

  1. V niektorých poistných produktoch havarijného poistenia je čelné sklo štandardne kryté v základnom balíku, v ktorom si poisťovňa uplatňuje pri vzniku škody aj dojednanú spoluúčasť. Najčastejšie stojí menej ako 200 eur. Hoci vás výmena čelného skla bude stáť zhruba 400 eur, musíte byť pripravení na to, že zaplatíte 200 eur z vlastného vrecka.

    Každá nahlásená poistná udalosť zvyšuje cenu havarijného poistenia na ďalšie poistné obdobie. Ak nie je dohodnuté pripoistenie skiel, bude sa výmena skla hradiť z havarijného poistenia, čo má negatívny vplyv na cenu poistenia pre ďalší rok..

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.