Zmena trvalého pobytu a prepis auta

Sťahoval som sa s priateľkou do iného mesta, kým sme si vyhliadli pekný byt ubehol nejaký ten čas. Najlepšie na tom je že sme čo najďalej od svokry, ktorá bola u nás v predošlom byte  každý deň 🙂  Po zabývaní sa nastal čas aj na výmenu dokladov.

Samozrejme ako prvý prišiel na rad občiansky preukaz. Hrdo sme spolu s priateľkou išli na OR PZ a začali vybavovať.  Nebudem tu rozpisovať ostatné inštitúcie, ktoré sme museli tiež navštíviť pri zmene trvalého pobytu. Na našu škodu sme bohužiaľ na jednu zabudli. Prepis auta sme nechali nejako bokom a neriešili. Zo začiatku nám aj hovorili o prepise auta, ale to boli len také okrajové debaty. Niekto nám dokonca tvrdil, že neprepisoval auto vôbec pri zmene bydliska a je tu 🙂

pokuta zmena trvaleho pobytu

Nastala denno denná rutina chodenia do práce a riešenie každodenných problém vyplývajúce z nej. Po cca 6 mesiacoch mňa zastavila policajná hliadka. Podotýkam nič som nespravil len normálna cestná kontrola dokladov 🙂 Samozrejme po odovzdaní dokladov policajtovi ma ani len nenapadlo čo sa bude diať. Potom prišla od policajta otázka ohľadom nesúladu údajov v občianskom preukaze a v technickom preukaze. Skontroloval ešte pre istotu evidenčné značky. Na to si policajt sadol do svojho policajného auta a zisťoval info. pravdepodobne či není to moje auto kradnuté. Popísal som mu situáciu, že som menil bydlisko a nejako som zabudol na prepis auta.  No potom z neho vyšli nejaké povinnosti čo som mal spraviť a lehota prepísania osvedčenia o evidencii vozidla TP v trvaní 15 dní !!! Dostala ma hlavne veta čo sa týka pokuty do 100 eur. Tú som si zafixoval veľmi dobre. Začal som s nejakým tým vyjednávaním a dostal som sa na čiastku 30 eur. Pokutu som na mieste zaplatil a nadával v duchu sám sebe.

Na druhý deň som si zobral dovolenku a asi viete čo som vybavoval 🙂

Juru

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.