Zodraté všetky štyri pneumatiky

Prispejem aj ja troška do mlyna informácii a podelím sa o moju negatívnu skúsenosť so zimnými pneumatikami PIRELLI, áno dobre čítate Pirelli tá značka ktorú snáď každý ospevuje. Vždy som bol zástanca kvality u renomovaných značiek a hlavne zvučných. No, ale k veci, ako každý kto kupoval pneumatiky cez eshop som aj ja podľahol tejto pohodlnosti a hlavne cenovej výhode oproti pneuservisom. Objednal som si zimné pneumatiky cez internet konkrétne Pirelli  Snowcontrol na moje auto Ford Mondeo.

Po prevzatí pneumatík od kuriéra som na druhý deň išiel pneuservisu na prezutie. Pneumatiky boli tiché a hlavne som sa radoval z hĺbky dezénu, predsa tie moje staré Micheliny už boli na indikátore opotrebenia 🙂 S Pirellami som odjazdil jednu sezónu cca nejakých 2000km. Všetko bolo v absolútnom poriadku. Leto prešlo a  prišlo na rad opäť zimné prezúvanie. No táto zimná sezóna zmenila môj názor na značkové pneu. Je pravda že môj kilometrový nájazd sa zdvojnásobil. Si pamätám,že v strede zimnej sezóny mi začali pneumatiky vydávať taký zvuk, ktorý neviem ani identifikovať bolo predsa len dávnejšie. Neriešil som a jazdil som ďalej.  Na konci sezóny som navštívil môj pneuservis a po zdvihnutí a demontovaní kolies sa na mňa mechanik pozrie a zavolá ma. Zostal som zhrozený, všetky štyri pneumatiky boli zodraté z vnútornej strany(doslova nepoužiteľné pre ďalšiu sezónu)  !!!

foto ilustračné

Mechanik hneď na mňa z otázkou, kedy som bol naposledy na geometrii? Bolo to rok pred kúpou týchto pneumatík. No nič zase na geometriu, niečo je zle. Absolvoval som laserovú geometriu a verdikt „Všetko je v poriadku“ ani na aute nič nenastavovali. Porozprával som výsledok geometrie v pneuservise. Chalani len krútili s hlavami no nič také nevideli. Škoda že nemám foto. Kúpil som na ďalšiu sezónu zimné pneumatiky Kormoran snowpro. Toto už je štvrtá sezóna čo ich mám, neni na nich ani náznak nerovnomerného opotrebenia. Našiel som na nete ešte pár prípadov podobných môjmu s inými značkami, na vine bola pravdepodobne zlá séria pneumatík. Ďalej som už neskúmal.

S pozdravom Elio

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.