Zalomená skrutka v náboji kolesa

Pri výmene kotúčov Vás môže potrápiť skrutka ktorá drží brzdový kotúč, ak nemáte potrebné vybavenie radšej sa do výmeny nepúšťajte. Môžete si spraviť viac problémov,  najčastejší  problém je odvrtanie zalomenej skrutky vrtákom s nevhodnou veľkosťou.

Zničí sa pôvodný závit, nedostane tam pôvodnú skrutku, po zväčšení diery a následného vyrezania väčšieho závitu nedostanete pôvodnú veľkosť skrutky do diery cez brzdový kotúč. Potom by mohla pomôcť jedine helicoil vložka na opravu závitov.

Ak sa Vám doma povaľuje sada na vyťahovanie zalomených skrutiek, nemyslím tým tie 5 eurové sady. Môžete sa pustiť do vyťahovania.  Doma mám sadu na vyťahovanie zalomených skrutiek UNIOR. Ešte aby som nezabudol, je dobre mať po ruke kvalitnú sadu vrtákov na odvrtanie.

 

Zalomenú skrutku odvrtáme vrtákom, aby sme do skrutky dostali vyťahovák.

Použijeme vyťahovák s vhodnou veľkosťou našej zalomenej skrutky a diery. S kladivom jemne natlčieme vyťahovák do diery(platí pre typ vyťahováka na obrázku). Potom už len pomaly povoľujeme a môžme si vydýchnuť, že máme o problém menej.

 

 

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.