Kontrola palivového systému

Veľa vodičov zabúda pri kontrole stavu motorového oleja pozrieť aj na okolie motora s to napr. na palivovú sústavu, aspoň vizuálna kontrola nezaškodí.

Poznám pár prípadov, kde sa predná kapota otvorila raz do roka a to muselo začať najprv svietiť niečo na prístrojovej doske 🙂 Postupom času a po nabehnutí desiatok tisíc kilometrov sa unavujú jednotlivé komponenty a súčasti auta. Unavené palivové hadice po roztrhnutí môžu narobiť v motorovom priestore peknú spúšť. Nafta zamastí okolité komponenty, remeň, alternátor atď.. a máte o robotu postarané. Pri benzíne môže prísť aj k požiaru auta.

 

Na obrázku je vidieť včasné podchytenie poškodených palivových hadíc, na palivovom filtry je už vidieť nakvapkaná nafta. Palivové hadice kontrolujte aj pri kúpe ojazdeného automobilu, takýto priesak pri výmene za originálne palivové hadice stojí 85 €. Dá sa nahradiť aj neoriginálnymi hadicami, ale v tomto prípade je problematický ohyb hadíc, ako je vidieť na obrázku.

 

 

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.