Kimatizácia nechladí

Mali sme problém s nefunkčnou klimatizáciou v našom aute Škoda octávia II, žena sa sťažovala že pri kratšej jazde jej vôbec nefunguje klimatizácia. Fungovala iba vtedy, keď sme chodili k svokre a najazdili väčší počet kilometrov. Dali sme to servismanovi od klimatizácie, všetko skontroloval cez diagnostiku, doplnil chladivo cez automatickú plničku zaplatili sme 30€ a odišli domov.

Na druhý deň žena išla kratšiu trasu a klimatizácia opäť vôbec nechladí. S autom išla do autorizovaného servisu,kde oznámili cenu za kompresor s robotou okolo 700€. Pripomeniem len že žiadne úniky chladiva sa nezaznamenali. Ta cena sa mi nepáčila, tak som začal surfovať na internete a našiel som tento autoblog, kde som sa dočítal o regulačnom ventile na kompresore .  Výmenu som zvládol v pohode sám, stačili zahnuté seger kliešte, dva šrobováky, trocha zručnosti a sedliacky rozum.

Pred samotnou výmenou Vám musia odsať chladivo zo systému, aby Vám zbytočne nevyfučalo von. Ešte veľmi dôležitá informácia, pred výmenou si skontrolujte či Vám nebude zavadzať predná stena chladiča, ak áno treba vyvesiť kompresor, aby ste sa dostali k regulačnému ventilu ako je na obrázku. Potom už len odpojiť konektor na klimakompresore a plochými skrutkovačmi oproti sebe vytiahnuť regulačný ventil von, pozor odfúkne ešte trocha chladiva. Na novom ventile treba namazať tesniace krúžky PAG olejom. Po výmene  auto chladí hneď po naštartovaní.

Roman

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.