Kontrola mazania a od oleja celý motor

Mne sa stala dosť nepríjemná vec s mojím autom Opel CORSA. Cestoval som s rodinou za mojimi rodičmi na východ. Cesta prebiehala úplne normálne až na rev nášho syna 🙂 Je to diaľka pre neho, ale k meritu veci. Ako tak som mal zošliapnutý pedál a tachometer ukazoval 130km/h začala mi svietiť kontrolka mazania.

Nemohol som zastaviť na diaľnici, tak som išiel rýchlosťou 60km/h po najbližšie odpočívadlo. Kontrolka stále svietila medzitým mi žena nalistovala v múdrej knižke čo znamená ta kontrolka. Hneď začala plakať, no žena čo vám poviem. Poviem Vám ani ja som nevedel o čo ide. Ale v múdrej knižke bolo napísané aby sa čo najskôr motor zastavil a zavolali sme servisnú assistenciu, proste niečo v tom zmysle už si nepamätám.  No tak moc sme sa nedočítali tak som sa išiel kuknúť pod kapotu a skontrolovať hladinu oleja. Po otvorení kapoty som sa zdesil. Motor komplet zasvinený od motorového oleja. Hladinu som už ani nekontroloval, nebol dôvod , keď som videl tu spúšť. Hľadal som miesto odkiaľ začala táto spúšť. Všimol som si vypadnutú nejakú časť motora ktorá visela na káblikoch. Vedel som že si s tým neporadím. Malý začal v aute revať ešte viac prečo tak dlho stojíme no situácia na porazenie. Zavolal som švagrovi aby ma odtiahol, boli sme nejakých 50 km od cieľa, nemalo zmysel volať niekoho z Cífera. Švagor naštastie býva v tej istej dedine.

Na druhý deň sme to odtiahli do servisu.  Vymenili tam nejaký snímač, zaplatil som cca 30 euro. Po naštartovaní motora som sa potešil ako malý chlapec 🙂  Padla od servisu taká záludná otázka“ Ako dlho som išiel s autom keď blikala kontrolka tlaku oleja? “ Nevedel som presne, ale zadalo sa mi okolo 6km. Začal mi hovoriť možné následky čo to  môže spôsobiť. Nebolo mi všetko jedno, lebo na nové auto sme nemali a našu Corsu sme potrebovali každý deň.  Mechanik povedal ak sa nestane nič počas cesty späť na západ tak to je OK.  Jedine nech sledujem množstvo oleja a či sa nestráca voda v chladiacom systéme.  Keď sme sa vracali domov tak som stál každých 100km a otváral kapotu či je všetko v poriadku. Auto nás k našej spokojnosti priviezlo až domov. Hneď som sa vrhol na kontrolu množstva oleja a chladiacej kvapaliny. Všetko bolo OK , tak hádam sme ten motor neuvarili 🙂

David

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Exit mobile version