Pneumatiky Continental

Skúsenosti s pneumatikami Continental ContiPremiumContact 2 205/55 R16 91V

Chcem sa s Vami podeliť o skúsenosti s pneumatikami Continental na mojej Octávii. Išli sme na našej oktávii čerstvo kúpenej(používanej, na nové sme nemali) na výlet.  Poviem Vám stav gúm som si pri kúpe podstivo všímal, boli tam nejaké Continental v rozmere 205/55 r16. Ako tak po 350km z ničoho nič sa ozývalo také dunenie, žena sa naľakala čo sa deje a ja tiež. Zastavili sme na najbližšom odpočívadle a skontrolovali auto a nič sme nevideli, nejaké poškodenie pneumatík, alebo nejaký náznak niečoho.

Tak sme zase vyrazili na cestu, samozrejme stále s tým divným dunením.  Tak sme sa rozhodli radšej zastaviť v servise a všetko skontrolovať hlavne tie pneumatiky na tie sme mali podozrenie. Potom to prišlo….

 

continental pneu

 

 

Ja debil som si nevšimol vnútro pneumatík(dezén) bol úplne skoro zodratý… Tak mechanik skonštatoval máte zlú geometriu. S pneumatikami to nemá nič spoločné. Ok povedali sme si spravte geometriu…. Išli sme na kávu so ženou….potom prišiel mechanik a povedal že geometria bola dobrá a na vine môžu byť pneumatiky. Ostal som troch v šoku. Tak sme kúpili nové pneumatiky tipnite si, akú značku nám servis ponúkol ? ANO Continental normálne sme sa báli či sa zase aj s týmito pneumatikami niečo nestane, Ale chceli sme ísť ďalej tak sme zariskovali a kúpili tie pneumatiky Continental. Samozrejme cena pneumatík bola niekde inde ako na internete. Po absolvovaní výletu som kontroloval všetko a nové pneumatiky boli OK…. Potom som s nimi najazdil ešte ale 40tis km a vôbec nič nedralo boli rovnomerne zjazdené. Takže sme skonštatovali že tie pneumatiky predtým bola len zlá séria 🙂

Prajem všetkým veľa km na Vašich kočároch 🙂

Autor: Marek

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.