Imobilizér

Mal som problém s mojím autom VW golf r.v 2004.  Po 5 mesiacoch od kúpi auta som mal problém zo štartovaním. Auto mi vôbec nechytalo… Normálne len točilo a nechytilo. Auto som dal známemu do dielne a vymenili sme asi všetko za nové aj tak to už auto potrebovalo palivovy filter, vzduchový filter, sviečky…. Všetko nové.

Samozrejme stále nič auto nechytalo a tak prišiel ďalší kamarát s autodiagnostikou a vypisovalo chybu zo zablokovanou riadiacou jednotkou a niečo zo signálom relé palivového čerpadla(palivové čerpadlo sme počuli ako ide tak to sme vylúčili).

Kamarát sa trocha vyzná imobilizer v aute nesvietil malo by tam svietit nejaké autíčko s klúčikom na prístrojovke. Takže to sme tiež vylúčili….

imobilizer

Neskôr išiel kamarát ešte štartovať a všimol si pri klúčiku čo bol v zapaľovaní nejaký krúžok vypadalo to ako nejaké diaľkove ovládanie. Už sme chceli isť rozoberať vstreky či davaju palivo 🙂 Pozreli sme sa na seba že takú obyčajnú vec sme si nevšimli 🙂 rozobrali sme diaľkové ovládanie vymenili batériu a auto zrazu chytilo. Aj tak nam nedalo že ako to vlastne funguje a bol tam imobilizer ktorý si stále kontroloval dostupnosť toho diaľkového ovládania, no a keď odišla v ňom batéria bol som nahraný 🙂

AUTOR: Crypto

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.