Pneumatiky SAVA a MATADOR

Nebudem sa nejako rozpisovat len napíšem nejaké postrehy čo mám pneumatiky zimné aj letné. Zimne pneumatiky aj letné mám v rozmere 185/60 R14 , kupoval som naraz nové pneumatiky jak zimné tak letné.

Kamarat mi vedel spravit dobru cenu na pneumatiky SAVA, MATADOR, BARUM, CONTINENTAL a FULDA. Continental som hned vyškrtol tá cena nebola umerná na moj plat. Takže som zobral sadu letných pneumatík SAVA a zimnú sadu MATADOR. Toto bolo asi pred cca 3 rokami.

 

sava-perfecta
foto ilustračné

Predtým som mal pneumatiky na aute nejake čínske ani neviem čo to bolo za značku. Vydržali 15tis km bez väčšieho opotrebovania Ta zmes bola taka tvrda, že na vode vôbec nedržali a ak bola mokrá cesta tak some sa skoro zabili. Rsp vtedy moj otec lebo auto vlastnil a ja som ho podedil. No takže letné činske pneumatiky sme potom vyhodili a dali zimne pneumatiky MATADOR. Tatko hned povedal staré dobre matadory na embečkach 🙂 . Pneumatuiky matador májú za sebou už dve zimné sezóny a sme s nimi velmi spokojný. Priľnavosť majú dobrú. V snehu sa brodíme bez problémov, ale to ešte asi preto lebo dezen je stále hlboký. Troška hučia ale fakt iba trocha počut len taký valivý zvuk. Proste za tie peniaze spokojnost.
Letne pneumatiky SAVA su dobré prvých 10tis km, cez sezónu sme potrebovali viac jazdit lebo bratove auto pouzivala jeho zena a on používal moje no má rodinu co mu nepomozem. Takže s pneumatikami sme nabehali troska viac ale 23tis km. Pneumatiky maju dobru prilbnavosť. Za mokra v pohode zastavia. Ale ich najhoršia vlastnost je ze sa rýchlo derú. Ale možno sme natrafili na zlú sadu.

AUTOR: cičko

Zdieľaj článok:

Jeden komentár k “Pneumatiky SAVA a MATADOR”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.