Diaľničné známky

Diaľničné známky – predávajú sa aj falošné.

 

Väčšina motoristov sa stretla s kúpou diaľničnej známky. Pri kúpe si vyberieme na ako dlho budeme diaľnice využívať počas roka. Pravdepodobne každému z nás sa stalo, že sme si kúpili 10 dňovú diaľničnú známku a o 3 mesiace sme kupovali zase, z dôvodu návštevy rodiny niekde na slovensku, tak prečo zase nevyužiť diaľnicu že. Po týchto opätovných nákupoch diaľničnej známky si veľa z nás povedalo veď som nič neušetril a len vyhadzujem zbytočné peniaze. Kúpim si ročnú diaľničnú známku a mám pokoj. Samozrejme, keď príde na lámanie chleba a kúpu ročnej diaľničnej známky tak siahneme aj po tých lacnejších diaľničných známkach. No a tu si dávajte pozor Tie diaľničné známky sú falošné, samozrejme sa nedajú kúpiť napr. na čerpacej stanici, ale len od známeho a tak podobne. Zo skúsenosti viacerých motoristov po nejakom čase falošné diaľničné známky zblednú. Slovenská polícia vraj už má metódu, ako odhaliť takéto podvodné diaľničné známky. Falošnú diaľničnú známku kúpite za cca 35euro a pravú diaľničnú známku za 50euro. Stojí Vám tých 15euro ročne za nejaké nepríjemnosti?

Falošná diaľničná známka je napravo:

dialnicne znamky rozdiel

 

Vzor diaľničných známok 2013:

dialnicna znamka desatdnova

TYP: 10-dňová diaľničná nálepka
PLATNOSŤ: 10 dní vrátane vyznačeného dňa
CENA: 10,- €

 

dialnicna znamka mesacna

 

TYP: Mesačná diaľničná nálepka
PLATNOSŤ: 30 dní vrátane vyznačeného dňa
CENA: 14,- €

 

 

dialnicna znamka rocna

TYP: Ročná diaľničná nálepka
PLATNOSŤ: od 01.01.2013 do 31.01.2014
CENA: 50,- €

Zatiaľ sú známe iba falošné diaľničné známky s ročnou platnosťou.

Mapa spoplatnených úsekov

Na úsekoch diaľnic a rýchlostných ciest vyznačených na mape červenou farbou musia byť platnou diaľničnou nálepkou označené všetky motorové vozidlá s celkovou hmotnosťou do 3,5 t.

Poznámka: Pre určenie celkovej hmotnosti vozidla alebo súpravy je smerodajný údaj uvedený v osvedčení o evidencii vozidla.

dialnica

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.