Rastúca teplota chladiacej kvapaliny

Cestovali sme s partiou do Aquaparku.  Na diaľnici som si všimol rastúcu teplotu chladiacej kavapaliny.  Na najbližšom odpočívadle sme si dali cik pauzu a ja som skontroloval čo sa vlastne deje. Po otvorení kapoty som si nič zvláštne nevšimol. Hladina chladiacej kvapaliny bola približne stále rovnaká.

Nič tam nevrelo tak som si myslel že to je len dočasný jav. Motor bežal taktiež poriadku. Hodili sme s partiou cigaretku a pokračovali sme ďaľej v ceste. Po naštartovaní vybehla ručička na nejakých 80°C. Po prejdení cca 10 km sa opäť všetko opakovalo teplota motora zase vystúpila nad 90°C. No nebolo mi všetko jedno lebo najbližšie odpočívadlo bolo až o niekoľko km. Kamarát v aute mi poradil nech spustím kúrenie na MAx a otáčky ventilátora na max. Urobil som tak a teplota fakt o niečo klesla.

cidlo chladiacej kvapaliny

Zastavil som na krajnici a zase otvoril kapotu na aute. Žiadna vyvretá kvapalina z expanznej nádržky.  Kvapalina bola stále čistá ako predtým. No tak sme mali kúrenie zapnuté celú cestu do aquaparku. Na spiatočnej ceste sa opakovalo zase to isté. Doma som už skontroloval okolie motora či tam niečo netečie alebo nejaké iné príznaky rastúcej teploty. Jazdil som s autom každý deň do práce a po týždni opätovnej kontroly som sa rozhodol auto odviesť na autodiagnostiku. Po načítaní chybových kódov ktorých tam bolo ozaj dosť, sme radšej všetko vymazali a išiel som sa s autom povoziť či sa nejaká chyba ohľadom motora nezobrazí. No a po skúšobnej jazde sa ozaj chyba snímača teploty chladiacej kvapaliny zobrazila.  Mechanik odpovedal no nič idem zobrať nové čidlo chladiacej kvapaliny a mne povedal nech idem na kávu vraj to potrvá cca 1 hodinu len musí počkať kým trocha vychladne motor.  Po výmene čidla a dvoch kávach s automatu  som sa vybral domov a ručička sa konečne od prevádzkovej teploty motora ani nepohla. Držala sa ako pribitá na 90°C.

Autor:  Pjetro

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.