Vybitá autobateria a zakódovanie rádia.

V noci prišli mrazy cca -10°C a ráno mi volala mama že nemôže naštartovať.   Toto mi povedala  do telefónu „točí s motorom, ale nejako inak a nakoniec to skape :)“  som sa normálne nasmial.  Otec bol v práci tak som prišiel k našim, dal nabiť autobatériu a odišiel domov. Najhoršie na tom je že auto nemá zámky vo dverách na normálny kľúč do zapaľovania, auto sa dá iba otvoriť a zamknúť s diaľkovým ovládaním. Mama odišla preč do mesta na autobusy a auto stojí pred barákom.

Čo teraz? Ja som potreboval ísť tiež preč a keď vytiahnem autobetériu z auta a dám ju nabíjať tak auto sa nedá zamknúť. Ostane na ulici v plnej paráde odomknuté.  Tak  som to teda riskol, auto som nechal odomknuté a odišiel preč. Mal som stále také nutkanie  či ho niekto neukradne. Ponáhľal som sa radšej k našim, lebo stále som mal nejaké tušenie. Poznáte to taký blbý pocit, ako keď sadáte do auta a idete sa radšej ešte raz presvedčiť či ste zamkli byt 🙂 Prišiel som domov a auto stálo tam kde má, nikto sa ho ani nedotkol. Počkal som na oca keď príde s práce a potom radšej pôjdem preč.

zakodovane autoradio

Autobatériu sme nechali nabíjať celú noc. Riskli sme to s odomknutým autom 🙂  Na druhý deň som nainštaloval autobatériu späť do auta. Motor krásne chytil. Rodičia potrebovali  ísť na aute preč a ja som odišiel k sebe domov. Otec mi volá vraj nejde autorádio a vypisuje im na displeji CODE  a štyri nuly. V duchu som si zahrešil, lebo som vedel že bude problém zistiť ten kód radia,  auto bolo totiž dovezené z Talianska. Tak nič na druhý deň som sa vybral zase k rodičom a išiel skontrolovať tie príručky čo boli k autu, či tam nenájdem niečo o autorádiu. Samozrejme nič som nenašiel. Zavolal som do autorizovaného autoservisu a zisťoval ceny odkódovania.  No a bolo mi povedané že cca 60 euro. Servisák mi ešte vravel, kde to mávajú nalepené tieto autá. Vraj to môže byť aj  malá nálepka.  Pekne som poďakoval a išiel pre istotu pozrieť ešte do auta. Všetko som zase poprezeral a stále nič. Tak som sa na to vykašlal a skonštatovali sme, že odkódovanie toho radia budeme musieť zaplatiť.

Cez víkend mi otec volá, že našiel nejaký manuál pod autožiarovkami a povinnou výbavou v kufri auta. Večer som prišiel k rodičom skontrolovať ten manuál, ako som tak listoval na konci som zbadal nalepenú nálepku so servisným kódom autorádia. Takže naši ušetrili 60 euro. Preto pred výmenou autobatérie si skontrolujte  či  Vaše autorádio je kódované 🙂

Majko

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.