Volkswagen Group

Volkswagen Group (materská spoločnosť Volkswagen Aktiengesellschaft ) je nemecká nadnárodná automobilová výrobná spoločnosť so sídlom vo Wolfsburgu, Dolnom Sasku, Nemecko. Navrhuje, vyvíja, vyrába a distribuuje osobné automobily, úžitkové vozidlá, motocykle, motory a Turbomachinery a poskytuje súvisiace služby vrátane financovania, leasing a fleet management. Vo svete je jedným z najväčších výrobcov motorových vozidiel do roku 2011 predstavuje kusová výroba najväčší podiel na trhu v Európe už viac ako dve desaťročia.

Volkswagen Group predáva osobné automobily pod Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, Škoda a Volkswagen najznámejšími značkami, motocykle pod značkou Ducati a úžitkové vozidlá v rámci MAN, Scania a Volkswagen Úžitkové vozidlá Marques. To je rozdelené do dvoch základných divízií, divízie Automobily a finančné služby divízie a pozostáva z približne 340 dcérskych spoločností. Spoločnosť pôsobí v približne 150 krajinách a prevádzkuje 100 výrobných závodov v 27 krajinách. To si myslí 19,9% non-majoritný podiel v Suzuki a má dve hlavné spoločné podniky v Číne-FAW-Volkswagen a Shanghai Volkswagen.
Volkswagen bola založená v roku 1937  s vyrobila automobil, ktorý sa stal známy pod menom Chrobák. Produkcia spoločnosti rýchlo rástla v rokoch 1950 až 1960, a v roku 1965 získala firmu Auto Union, ktorá následne vypracovala prvý povojnový model Audi. Volkswagen vypustil novú generáciu s pohonom predných kolies vozidiel v roku 1970, vrátane Passat, Polo a Golf, druhý sa stal jeho bestsellerom. Volkswagen získal kontrolný podiel v SEAT v roku 1986, čo je prvá nie-nemecká značka spoločnosti, a získal ďalej kontrolu nad Škoda v roku 1994, Bentley, Lamborghini a Bugatti v roku 1998, Scania v roku 2008 a Ducati, MAN a Porsche 2012.

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.