Zápach klimatizácie

Zápach z klimatizácie SEAT ALTEA XL

Z klimatizácie mi išiel divný zápach a veľakrát sa mi stalo že mi rosilo predné okno po dlhšom vypnutí klimatizácie. Tak som sa rozhodol skontrolovať odvod kondenzátu z výparníka a vydezinfikovať ho. Ešte podotknem že peľovým filtrom to nebolo ten je nový.

U auta Seat Altea XL treba dať dole plast na spolujazdcovej strane pri nohách naľavo na stredovej konzole. Treba ho len vycvaknúť. Nejako podobne to bude aj na ostatných autách koncernu. Dostanete sa k hadici odvodu kondenzátu a k snímaču teploty výparníka.

zapach klimatizacia 1

 

 

Snímač teploty demontujeme pootočením doľava a vytiahnutím smerom k sebe.

zapach klimatizacia 4

 

Po demontáži snímača si môžme vyskúšať priechodnosť  hadice odvodu kondenzátu a na to nám stačí hadička zo striekačkou. Spodnú časť hadice vytiahneme opatrne smerom k sebe. Skontrolujeme či sú není na vnútornej strane odtokovej hadičky nejaké usadeniny. Ja som nič nezaznamenal. Dáme si nejakú malú nádobku aby mala kde vytekať voda.  Naplnil som striekačku s vodou a strekol som do priestoru výparníka a voda mi krásne vytekala. Takže s odvodom kondenzátu nemám problém.

zapach klimatizacia 2

zapach klimatizacia 5

 

 

Výparník môžte vydezinfikovať sprejom určeným na čistenie klimatizácie alebo ozónom ako som to robil ja. Všetko hlavne opatrne cez otvor snímača teploty vyparníka. Pri čistení ozónom som mal vypnutý ventilátor nech sa to tam poriadne skoncentruje. Potom treba pootvárať dvere na 15min spustit ventilátor a vyvetrať.

zapach klimatizacia 6

Mne to pomohlo dúfam že nadlho 🙂

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.