Zvýšenie svetlej výšky auta a problém po predaji.

Býval som v meste asi 5 rokov. Potom som si našiel priateľku z dediny a poznáte to časté návštevy a  neskôr som tam začal aj bývať.  Dochádzal som od nich do práce každý deň. Jedna vec ma vždy štvala na tej ich dedine a to cesty. Majú ich v strašne zlom stave a nikto s tým nič nerobí. Plánovali sme si teda radšej s priateľkou kúpiť vyššie auto.

Po mnohých úvahách prišiel jej brat s myšlienkou zvýšenia podvozku na mojom doterajšom aute.  Mám  Škodu octavia 2  combi 2005 vo výbornom stave a pravdupovediac bolo mi ľúto sa jej zbaviť.  Tak ten nápad so zvýšením podvozka som uvítal.  Kúpili sme cez internet podložky pod tlmiče na všetky štyri kolesá. Zvýšenie podvozka a celkovú demontáž a montáž sme zverili miestnemu fachmanovi. Keď som to auto prvý krát zbadal s tými podložkami bol som nadšený. Miestne výtlky už nebol problém prekonávať a už som nepočul spod auta také to chrrr pri nábehu na nerovnosť 🙂 .

Ako čas plynul, niečo sme si našetrili.  Padli zase otázky ohľadom auta, ale nového „funglovky“. Tak sme začali inzerovať našu octaviu 2. Kupec sa našiel behom jedného týždňa. Všetky potrebné informácie a náležitosti sme vybavili a auto sa predalo.  No za dva mesiace mi zavolal majiteľ kupca našej octavie že neprešiel cez  STK kontrolu kvôli podložkám.  Oblial ma pot čo bude ďalej  a ako sa to bude riešiť. Bal som sa súdnej dohry a podobných situacii. Auto sme mi mali už nové a peňazí sme nemali.  Majiteľ auta sa nám stále dušoval že nám ho vráti a chce peniaze naspäť.  Tak sme sa teda stretli a zavolal som pre istotu aj nádejného švagra on sa autám rozumie a bol pri predaji našej octavie. V podstate on len komunikoval s novým majiteľom. Po stretnutí mala každá strana svoj názor ale nakoniec všetko zachránil môj nádejný švagor. Nakoniec sa všetko vyjasnilo, nový majiteľ kupoval to auto len kvôli tomu že sa mu páči jeho zvýšený podvozok 🙂 Keď mu to švagor povedal, trocha si po pod nos niečo rozprával, ale nakoniec sa otočil, naštartoval a išiel preč. Odvtedy som o ňom nepočul.  Dotyčný teda vedel čo kupuje a nič sme mu nezatajili…. Poviem Vám bola to nepríjemná situácia.

Adam

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.