Kúpa ojazdeneho auta fotky iné ako realita

Kamarát ma zavolal aby som mu išiel pomôcť s výberom nejakého ojazdeného auta.  Nemal konkrétne ani predstavu čo vlastne chce, ale to tak väčšinou býva že 🙂 Mal iba jeden základný parameter, auto musí byť combi, alebo nejaké MPV za rozumnú cenu. Nedávno sa mu narodilo dieťa tak tento parameter bol pre neho a jeho priateľku priorita.

Vrátim sa ešte k tej rozumnej cene, bola nejakých 3800 euro není to síce moc, ale rozumné auto sa dá za to kúpiť.    Nechával si ako správny kupujúci rezervu, ale 800 euro až by sa vyskytli problémy, poprípade na nové pneumatiky alebo  iné náhradné diely spojené s údržbou. Nakoniec vybral po dlhšom pátraní auto od VW grupe a konkrétne starý známi GOLF IV COMBI ročník 2005, bol to posledný rok čo sa ešte VW GOLF IV vyrábal. Našiel ho na internete za nejakých 3900 euro a z fotiek bolo vidieť že o auto bolo starané. V aute sa nachádzal starý osvedčený motor 1.9 TDI 66kW s nabehanými cca 175 000 kilometrami. Je to tzv. žrút kilometrov a hneď sa nám to auto pozdávalo. S majiteľom auta bola po telefóne výborná domluva. Ešte pred samotným výjazdom k autu sme si ho chceli trocha preklepnúť cez internet.  Majiteľa sme poprosili o VIN číslo, aby sme si ho mohli skontrolovať a overiť stav km.  Po nahodení VIN do decoderu sme si hneď skontrolovali hrúbku laku ktorá bola robená na kontrole originality, keď sa auto pred dvomi rokmi doviezlo. Bola v normálnych medziach žiadne prelakované časti a opravované.

 

hrdza na auteTak sme teda išli to auto pozrieť. Po príjazde na miesto nám hneď padali oči na Golfa. Majiteľ išiel ešte len dolu schodami z činžiaku a už sme si ho čekovali. Bol to starší Pán, ktorý ho predával z dôvodu kúpy nového auta o to sa nám zdal byť dôveryhodnejší. Ešte nám aj ukazoval nové auto ktoré mal v gráži, jednalo sa o model Nissan Qashqai. Pochválili sme a išli sme kontrolovať Golfa. No a po riadnom prezretí prišlo sklamanie boli vidieť lakované časti a šoferové dvere vôbec nesedeli a nelícovali s karosériou, šoférov spodný prah bol tiež opravovaný(amatérsky). Majiteľ tvrdil že nič s autom on nerobil iba ho užíval.  Ako interierovo zachované auto, ale karoséria dostala určite zabrať. Nesedela ani predná kapota a o narazníkoch ani nehovorím. Bolo vidieť už kvitnúce miesta kde sa pretláčala hrdza a dokonca to bolo amatérsky prelakovávané, aby sa zahladili stopy. Verím že auto by za rok začalo doslova kvitnúť. Na fotkách z internetu nebolo vidieť absolútne nič. Kamarát bol nešťastný ako to auto vyzeralo na fotkách a ako v realite. No bohužiaľ aj to sa stáva. Preto netreba nechať nič náhode iba sledovať a kontrolovať. Hrdze na aute sa už nikdy nezbavíte iba oddialite opätovné kvitnutie.

Ondro43

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.