Nesprávne osadená autožiarovka, problém na STK.

Chcem sa s Vami podeliť o moju nedávnu skúsenosť na STK. Bola to moja chyba, technický stav môjho auta si mám poznať sám. No ale k veci čo sa mi stalo. Auto som kúpil cca pred dvomi rokmi. Samozrejme plný nadšenia z kúpy a tie pocity určite poznáte …..svoje prvé auto.  Keď som auto kupoval tak malo tesne po STK a EK.  Takže som bol o to viac spokojný že auto je spôsobilé a skontrolované.

Pri vypálení pravej žiarovky H7, som si kúpil celú sadu autožiaroviek nech mám pokoj. Keď som rozobral kryt na zadnej strane svetlometu, aby som sa dostal k a autožiarovke zistil som že je nesprávne osadená, ta vypukla časť na objímke  musela isť smerom dolu. Vymenil som ju a svietilo sa ďalej.  Po výmene som išiel ráno s ocom do práce a hovorí mi že pravé svetlo mi svieti nejako dohora. Odpovedal som mu, že sa mu to asi zdá. Nikto mi neblikal tak som neriešil.

osadenie ziarovky 1

Tak som s tím jazdil celú dobu až kým neprišla ďalšia STK a EK.  Pri kontrole svetlometov mi zistil že mám pravé svetlo zle nastavené a svieti dohora a ľavé je v poriadku. Vraj je to problém a treba to nastaviť, vypíše mi nejaký papier a mám prísť zase. Normálne som sa zľakol že kvôli svetlám neprejdem cez STK, potom sa pánko zľutoval doniesol nejaký kľuč trocha sa s tým mordoval a dostavil nakoniec ten svetlomet. Veľmi som mu poďakoval a odišiel s platnou STK a EK. Nedalo mi to a pozeral som si ako je riešený svetlomet na mojom aute rsp. uchytenie autožiarovky. Po vytiahnutý autožiaroviek som zistil že je ľavá aj pravá strana je zle osadená, ten výklenok na objímke ma isť smerom hore bola tam na to drážka !!! Majitelia predomnou ich tam dali zle a potom neskôr aj ja. Po osadení auto žiaroviek správnym spôsobom som na druhý deň schytával plné dúšky diaľkových svetiel od protiidúcich vozidiel. Svetlá mi svietili dohora aj keď som dal regulátor na 3 stupeň. Po robote som radšej svietil  parkovačkami ako denné svietenie, nech zbytočne neosľnujem vodičov a išiel som si dať svetlá nastaviť. Páni, hotová katastrofa svietili čo najvyššie ako to len išlo. Pán čo mi nastavoval svetlá hovoril, ak som to mal od pôvodného majiteľa takto tak on si to musel dať nastaviť so zle osadenými žiarovkami.

Treba si teda skontrolovať do budúcnosti aj  osadenie autožiaroviek už len pre svoju vlastnú bezpečnosť.

Ondrej

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.