Kódovanie na vozidlách VW Group pomocou VCDS

Kódovanie na vozidlách VW Group pomocou VCDS.

VCDS je skratka VagComDiagnosticSystem. Je to program, ktorý nám pomôže s rôznymi nastaveniami v riadiacich jednotkách inštalovaných v aute. Program dokáže vyvolať aj nútenú regeneráciu filtra pevných častíc(DPF), ktorú sme až spomenuli v téme DPF. Hovoríme stále o programe, ale ako sa spojíme s riadiacimi jednotkami auta vzduchom?

Aj tak sa dá, pomocou bluetooth. My si povieme o OBD II kábly HEX-CAN, ktorý sa dodáva spolu so software VCDS.

K autu sa pripájame pomocou koncovky OBD2.

Postup: Pripojiť HEX-CAN kábel do diagnostickej zásuvky. Zapnúť zapaľovanie. Spustiť program VCDS. Zvoliť  VYBRAŤ JEDNOTKU.

Napríklad kódovanie denného svietenia OCTAVIA 2, GOLF V, ALTEA XL

vcds-main-screen

 

Svetla

Denné svietenie EU a Skandinávie – Vozidlo má po naštartovaní stále rozsvietené stretávacie svetlomety.

Kódovnie: 09- Centrální elektrika, kódování-07 kód vložit do LCode (nebo kliknout na Kalkulačka pro dlouhé kódování), v bytu 0 zaškrtnout bit 3

 

DennisviceniEU

 

Denné svietenie Amerika – Vozidlo má po naštartovaní rozsvietené predné stretávacie svetlomety. Zatiahnutým ručnej brzdy sa deaktivujú.

Kódovanie: 09- Centrální elektrika, kódování-07 kód vložit do LCode (nebo kliknout na Kalkulačka pro dlouhé kódování), v bytu 0 zaškrtnout bit 4

DennisviceniAmerika

 

 

Corner Light – Prisvietenie hmlovými svetlometami do zákrut. Funguje do 40 km/h, vrátane aktivácie smerových svetiel.

Kódovanie: 09-Centrální elektrika, kódovaní-07 kód vložit do LCode (nebo kliknout na Kalkulačka pro dlouhé kódování), v bytu 23 zvolit z nabídky bitu 3-4 (08) Turn Light via Fog Light

Cornerfunction

 

 

Denné svietenie – hmlovkami – Vozidlo bude po naštartovaní svietiť prednými hmlovými svetlometami (podľa zvolenej percentuálnej svietivosti). Po prepnutí na stretávacie svetlomety zhasnú hmlovky. Funguje to tiež so svetelným senzorom.

Kódování: 09-Centrální elektrika, kódování-07 kód vložit do LCode (nebo kliknout na Kalkulačka pro dlouhé kódování), v bytu 17 zaškrtnout bit 4 a v bytu 20 zvolit svítivost v %

hmlovkydennesvietenie

 

hmlovkydennsvietenie2

Autor: Castrol

Zdieľaj článok:

8 komentárov k “Kódovanie na vozidlách VW Group pomocou VCDS”

  1. Dobry den.
    Mam otazku na denne svietenie cez hmlovky na Octavii 2. Mam teraz od vyroby nastavenie,ze mi svietia len xenony pocas dna. Ani parkovacky ani zadne svetla. Ked sa zotmie zapnu sa zadne svetla a aj predne parkovacky. Spolupraca so svetelnym senzorom.
    Ked si ale zapnem cez VCDS denne svietenie cez hmlovky a po zotmeni mi zapne aj zadne svetla a prepnu sa hmlovky automaticky na xenony, alebo ostanu svietit hmlovky so zadnymi svetlami a ja si na xenonoy budem musiet prepnut na prepinaci svetiel?
    Teraz totizto fungujem tak,ze na prepinaci svetiel mam nastavene na polohe auto a svetelny senzor sa o vsetko stara. To znamena,ze cez den svietia len xenony a ked sa zotmie zapne sa podsvietenie pristrojovky a zadne svetla. O nic sa nestaram. Dufam,ze ste ma pochopili 🙂

    Dakujem vam za odpoved.

  2. Treba to vyskúšať a zapnúť tie hmlovky.

    Určite by som nechal cez den svietit radšej hmlovky než xenony a radšej by som to prepínačom prepínal hlavné svetlá v noci. Xenony su predsa drahšie a treba ich šetriť.

  3. Dobry den,
    mam Octaviu II 10/04, 2.0 TDI, 103 kW, BKD. Je mozne nastavit denne svietenie cez hmlove svetla aj na tomto starsom modeli? Nemam VCDS ani VAG, neviem si to sam overit.
    Dakkujem

    1. No treba si to hlavne preveriť. Skús kontaktovať niekoho v okolí, alebo zavolaj do autorizovaného servisu. Ja mám momentálne iný problém mne vôbec denné sevietenie nefunguje. Mám Octaviu II 2006 1.9 TDI PD…..v mojom servise tvrdia že mne to nejde nakódovať. Vyskúšam iný servis.

  4. Podla tohto navodu vam budu hmlovky automaticky svietit iba na polohe 0. Po zotmeni treba zapinat svetla rucne aj ked mate svetelny senzor. Jedna nevyhoda je ze nevypnete svetla vobec vzdy bude nieco svietit.

  5. Ahojte chalani,potreboval by som vasu radu,pomoc.Mam vw touran,1.9tdi,74kw,r.v2003.Pri zapnutych stretavačkach,by mali v zadu svietit oba kruhy na svetle,len mne svieti len spodny,vrchny nie.Vrchna je brzdova ,jednovlaknova ziarovka,ale aj tak by mala svietit naraz pri zapnutych svetlach.Raz zostali vyset brzdové svetla,tak to bolo u mechanika,vtedy bolo este auto firemne,potom som ho odkúpil a vsimol som,ze vzadu svieti len jeden kruh.Myslel som ci nebude aj chyba v kábloch pri pantoch 5 dveri,ale asi tam nieco zle nastavili v počítači,ked to robili.Vdaka za kazdu radu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.