Kvalita náhradných dielov je podceňovaná

Ja len trocha pridám do mlyna informácii zaujímavú skúsenosť čo ma môj sused s dieslovým motorom. Je to taký skúpy pán ktorý počíta každú korunu, ale teraz sa mu to naozaj vymstilo 🙂

Kúpil si pred tromi rokmi nového Renaulta. Chodil okolo neho stále a leštil ho, šak nové auto to robíme asi všetci. Každý rok dával za servisnú prehliadku cca 270 euro. Aj toto určite majitelia nových aut poznajú 🙂 Po troch rokoch bol skúpy dať auto do servisu na klasickú prehliadku. Tak vymyslel servisovanie svojho auta u miestneho opravára ktorý zaspal pri embéčkach. Dal si dokonca aj pri 30000 najazdených km vymeniť aj palivový filter, dušoval sa ako ušetrí peniaze a že ho to víde komplet 80 euro a nie 270 euro 🙂  Podotýkam že auto jazdilo bez problémov.

RenaultPo roku mu začal jeho Renault robiť problémy až nakoniec pomohol len odťah. Embéčkar si s tým nevedel dať rady, auto podstúpilo teda prehliadku v autorizovanom servise Renault. Sused mal hlavú v smutku, lebo servisák povedal že vynehal servisnú prehliadku a všetko v prípade problémov si bude hradiť sám na svoje náklady, ak by chodil pravidelne na prehliadky tak by mu finančne s opravou pomohol aj servis. Takto mu ostalo dúfať že to nebude nijaká vážna vec ale banalita. Neviem už presne koľko časovo bol bez auta, ale po nejakej dobe som ho videl už sa prevážať. Nedalo mi to a spýtal som sa kde bol problém. Sused sa točil okolo horúcej kaše ale nakoniec to vypľul. Bol roztrhnutý palivový filter a pozapchával mu všetky kanáliky. Ten palivový filter bol totiž čínskej výroby ten najlacnejší šmejd. Susdovi nič iné nezostavalo len zaplatiť drahú opravu ktorá ho vyšla ale na 3 servisné prehliadky v autorizáku 🙂

Zdieľaj článok:

2 komentáre k “Kvalita náhradných dielov je podceňovaná”

  1. lebo nevie že trebar filtre MAN alebo BOSCH robí aj čina, ako aj automobilky stavajú vozidlá zo 70% účasťou dielov made in china !!!!!!!!!
    apropo: china robí aj 100% diely

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.