Nedávajte obyčajnú vodu do ostrekovačov !

Strácala sa mi voda do ostrekovačov. Keď som si potreboval privstreknúť na stierače tak bolo počuť len motorček a voda z ostrekovačov nešla. Tak som zase doplnil a vyskúšal. Voda z ostrekovačov išla a okno ostávalo po zotretí čisté. Za týždeň som potreboval znova privstreknúť a zase hučal len motorček. Prvý krát som tam nalial 2,5L letnej zmesi určenej do ostrekovačov. Pritom som okno iba par krát ostrekol a to som mohol minúť maximálne 1dcl vody. Neostávalo mi nič iné ako skontrolovať nadržku na vodu. Po rozobratí podbehu kolesa a nárazníku som sa konečne dostal k nádžke.

Našiel som na nej prasklinu kade slzila voda von. Mal som doma pájku na zvaranie cínu tú som nechal nahriať a miesto kade slzila voda von som jemne prebehol s natavenou časťou. Nechal som to riadne zatuhnúť. Poskladal som veci ktoré som musel demontovať a nalial zmes do ostrekovačov.

voda do ostrekovacov

Voda do ostrekovačov sa ani po mesiaci nestrácala. Bádal som nad tým čo mohlo poškodiť nádržku. Je pravda že par krát som nechal aj cez zimu čistú vodu v nádžke a to mohla byť chyba voda zamrzla a roztiahla sa, plastová nádržka to nevydržala.
Vždy si radšej pred zimou vystriekajte celý obsah nádržky a nalejte si tam zimnú zmes a nemusíte nič rozoberať.

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.