Umývanie auta v zime

Idete niekam na výlet alebo za rodinnou a potrebujete umyť auto aj keď je vonku cca  -10°C ? Všetko je možné ale umývanie auta v zime nie je to pravé orechové 🙂 Nie len že sa Vám nebude chcieť, ale si pri umývaní aj vytrpíte.  Záleží samozrejme aj od spôsobu umývania auta.  Ak sa nechcete s autom nejako babrať tak ho dáte do autoumyvárky.  Auto máte pekne čisté aj z nejakej časti určite aj vysušené. Autoumyvárky nemám rád z dôvodu rotujúcich kief. Naposledy, keď som bol v autoumyvárke  som si všímal tie kefy a boli dosť tvrdé. Bál som sa v budúcnosti doškrábania laku. Je pravda bolo to dávno a kefy sú možno už není teraz také tvrdé 🙂 Ak sa mýlim opravte ma.  Ja som si radšej kúpil wapku a trápim sa s umývaním auta doma.

Preferujem radšej domáce umývanie s wapkou + špongia s autošampónom. Wapku mám obyčajnú klasickú z baumaxu Karcher stála tuším 200 euro. Tiež som pár krát musel umývať auto v zime.  Najhoršie na tom je že som umyl auto s wapkou a na aute začala voda hneď mrznúť a to nehovorím ako som mrzol ja.

umyvanie auta v zimeNadával som si že radšej som mal ísť do autoumyvárky, ale odradzovala ma predstava primrznutej špiny do laku a rotujúca kefa ako odškrabne špinu a doškrka mi lak na aute. Keď v lete umývam auto tak mi to trvá cca 4 hodiny(aj s vysávaním) a v zime som to skrátil na 50 minút aj s uprataním wapky a vysávača. Vo veľkých mrazoch vôbec nedávam autošampón , iba celé auto vystriekam s wapkou. Není to sice perfektné ale stačí.

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.