Vadné nové pneumatiky.

Minulý rok začiatkom apríla 2018 som prezul už zo zimných pneumatík na kúpenú novú letnú sadu Hankook Ventus V12 Evo2 v rozmere 225/45 R17. Najazdím mesačne dosť veľkú porciu kilometrov tak si potrpím na nových pneumatikách a nie nejakých zánovných. Hankook pneumatiky ma ale potrápili.

V máji 2018 som už mal nabehané na letnej sade 2500 km, cca pri týchto kilometroch sa začalo na mojom aute pri rýchlosti cca od 110 km/h prejavovať trasenie do volantu. Postupne sa trasenie stupňovalo tak, že som sa radšej objednal do pneuservisu, kde som sadu kupoval a dal aj nahodiť. Chlapi skontrolovali všetky pneumatiky opäť vyvážili a odišiel som. Hneď som vyskúšal rýchlosť pri ktorej vibrácie prichádzali no boli tam stále. Začal som riešiť mechanické časti podvozka. Veď čo gumy nové, vyvážené, tam nemôže byť chyba.

Nasledovala geometria, pri ktorej neboli zistené väčšie chyby podvozku. Dal som vymeniť všetky gumové časti na náprave. Stálo ma to kopec peňazí, ale bolo to už treba po tých kilometroch. Všetko sa skontrolovalo a auto išlo opäť na geometriu. Nastavili sa správne hodnoty a zase testovanie na 110 km/h. Trasenie volantu je tu stále. Už som bol naštvaný pracujem do 18:00 a nemám čas riešiť takéto problémy. Zo susedom sme sa pri plote zakecali, spomenul mi jeho 15 rokov staré auto ako stále šlape a ja s mojím 7 ročným sa trápim. Padlo do reči moje trasenie volantu a mal veľmi dobrý jednoduchý nápad. Nech skúsim nahodiť na auto zimnú sadu.

Na druhý deň som nahodil zimnú sadu a s obrovským očakávaním som sa blížil k rýchlosti 110km/h….115km/h…..125km/h …. stále nič vibrácie žiadne. Bolo to jasné letné pneumatiky, resp. pneumatika. Cesta zase do pnesuservisu, kde som popísal problém. Predné pneumatiky zobrali a vymenili mi ch za nové, s tým že som ich zaplatil a čakali sme na reklamáciu. Po cca 25 dňoch prišlo kladné vyjadrenie na jednej z pneu bol vadný kord. Keď posielam tento článok adminovi mám na vymenených hankookoch najazdené 22 000 km a žiadne vibrácie 🙂

Rasťo

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.