Renault Nissan

Renault-Nissan Alliancia je strategické francúzsko-japonske partnerstvo medzi výrobcami automobilov Renault, so sídlom v Paríži, Francúzsko a Nissan, so sídlom v japonskej Jokohame.  Spoločnosti, ktorí sú  strategickí partneri od roku 1999 a majú takmer 350 tisíc zamestnancov a riadia sedem hlavných značiek. Renault, Nissan, Infiniti, Renault Samsung Motors, Dacia, Datsun a Lada. Skupina predal odhadom  8,1 milióna vozidiel na celom svete v roku 2012, za nimi následovala Toyota, General motors  a Volkswagen na celkovom objeme.  V júni 2013v sa Alliancia stala popredným svetovým výrobcom elektrických vozidiel, s globálnym predajom 100.000 kusov dodaných od decembra 2010.
Strategické partnerstvo medzi spoločnosťou Renault a Nissan nie je fúzia alebo akvizície. Obe spoločnosti sú spojené dohromady pomocou cross-akcionárskej zmluvy. Štruktúra bola jedinečná v automobilovom priemysle v priebehu roka 1990 trend konsolidácie  neskôr slúžil ako model pre General Motors a PSA Peugeot Citroën,  Skupina PSA Peugeot Citroën a Mitsubishi a Volkswagen a Suzuki,  hoci neskôr kombinácia zlyhala.  Aliancia sama rozšírila svoju pôsobnosť podstatne a to vytvorením ďalšieho partnerstva s výrobcami automobilov Daimler vrátane Nemecka, Číny Dongfeng Motor a ruskej AvtoVAZ.

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.