Google Street View nám uľahčuje život

Už si ani neuvedomujeme ako často sa s vyhľadávačom google dostávame do kontaktu. Denno denne si tam zadávame tie naše slovíčka a vety ktoré chceme vyhľadať. Google začal aj so svojími produktami a to konkrétne v oblasti máp našej planéty.  Google pokročil ale ešte ďalej a mapuje kompletne všetky naše dôležité cesty a prevádza ich do režimu 3D.

Technológia spracovania je na vysokej úrovni, panoramatické fotky sú tak dôveryhodné, že si pripadáte ako by ste ich fotili Vy.  Samotná funkcia takéhoto panoramatického videnia od google sa volá Street View.  Už si teda nemusíme pozerať mapy kade budeme cestovať len z pohľadu vrchného 2D ale aj z uličného pohľadu v 3D.   Asi najväčším plusom bude prezeranie detailnejšej trasy akoby s pohľadu šoféra v križovatkách poprípade Vám budú viditeľné všetky odbočky a značky ktoré sa tam nachádzajú. Pozriete si trasu presne z bodu A do bodu B, ako by ste ju už absolvovali.

Technológia Google Street view sa začala vyskytovať v Google Earth a Google maps. Jednalo sa ale len o panoramatické pohľady ulíc na svete.  Rastúci záujem ľudí o takéto panoramatické obrázky google pochopil veľmi dobre. Začal neskoršie svojou flotilou aut vybavených najmodernejšou technológiou fotenie skoro všetkých krajín. Určite ste si mohli všimnúť aut vybavených trojnožkou s akoby futbalovou loptou na streche 🙂

Sám som išiel s priateľkou na dovolenku do chorvátska a pozreli sme si detailne našu trasu dokonca sme si aj vytýčili body kde si dáme cik – pauzu 🙂 Google so svojím autom  bol v chorvátsku dokonca aj pri apartmáne kam sme cestovali my. Ak budete cestovať aj vy pozrite si trasu a záchytné body cez Street view veľmi to pomôže.

google street view (3)google street view (2)google street view (1)

 

 

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.