Lacné autožiarovky

Vždy som bol zástanca vecí čo boli drahšie a to z dôvodu ich kvality. Nikdy som nemal problém utratiť viac peňazí a dopriať si kvalitné veci.  Tak isto aj pri autožiarovkach. Kupoval som vždy iba tie najdrahšie, za sadu som bol schopný dať aj 40 euro.

Ako tak som menil autá, vystriedal som veľa typov autožiaroviek.  Najviac sa mi pozdávala značka Philips. Mal som od tejto firmy nejaké sady žiaroviek, ktoré vždy vydržali. Naopak výrobca Osram ma sklamal a to hlavne zo svojou sadou   OSRAM Night Breaker. Za sadu som dal asi 34 euro aj s poštovným a vydržala mi nejaké 2 mesiace a to nejazdím s autom stále.  Mal som nervy tak som ju išiel vyreklamovať. Po skoro neúspešnej reklamácii podotýkam skoro, lebo predajca bol neoblomný, ale nakoniec  sa mi ju podarilo vyreklamovať. Po 14 dňoch prišlo vyjadrenie z obchodu že sa mám zastaviť po novú sadu. Táto druhá sada vydržala 8 mesiacov. Vedel som, že nepochodím pri reklamácii. Tak som siahol po žiarovkách od značky Philips. Sada Philips Xtreme vision vydržala cca 1,5 roka v tom istom aute.  Bratrancovi som kupoval tú istú sadu  ten ju mal  v aute vyššie dvoch rokov.

Bratrancovi sa to zdalo neskôr moc penazí za značkové sady, tak objednal od nejakého kamaráta žiarovky za super cenu 4 žiarovky tuším za 10 euro a na krabičke bolo veľkými písmenami LONG LIFE. Značka auto žiaroviek to bola nejaká noname ani som si ju nezapamätal. Dve dal mne na skúšku a dve si nechal on. Počkal som kým dojdú moje terajšie žiarovky a vymením ich za tieto lacné. Ako som spomínal nikdy som k takýmto lacným žiarovkám nemal dôveru.  Po osadení žiaroviek do svetlometov prišlo prekvapenie žiarovky svietili pekne na bielo. Mám svetlomet klasickú parabolu možno preto ten biely efekt bol taký. Svietivosť bola približne rovnaká ako s 30 eurovou sadou. Aj tak som bol skeptický a dával som tým žiarovkám maximálne 5 mesiacov. Na moje počudovanie žiarovky odišli po roku používania a splnili si takú istú službu ako 30 eurové sady a ešte aj s bielym efektom. Bratranec ich mal na aute cca 1,5 roka a tiež bol spokojný. Niekedy sa aj lacné žiarovky oplatia.

Biele autoziarovky H7 (4)

Biele autoziarovky H7 (3) Biele autoziarovky H7 (2)

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.