Pískanie Turba

Čítal som tu nejaké články ohľadom turbodúchadla. Tento problém mám už chvalabohu vyriešený, ale trápil ma tiež dosť dlhú dobu. Chápem preto ostatných ktorí hľadajú riešenia či je to v poriadku a podobné otázky. U mňa to v poriadku nebolo, najprv bolo počuť len pískanie a potom prišiel jeho koniec.

Auto som kupoval relatívne zánovné, malo cca nejaké tri roky. Nabehaných na tachometri bolo cca 50 tisíc km. Kupoval som ho od jedného známeho živnostníka, ktorý si samozrejme kupoval nové. Auto malo pravidelný autorizovaný servis takže som neriešil. Osobne som najazdil cca 10 tis km a potom začali tie pískajúce zvuky od motora rsp Turba. Dva nezávislé servisy mi potvrdili že to je normálny jav a netreba si toho všímať. Najazdil som s pískacúcim turbom ďalších cca 10 tis km a potom mi začalo auto padať do núdzového režimu nie stále, ale pri obiehaní to bol problém, bál som sa normálne o svoj život. Začali nekonečné návštevy servisov a doťahovanie sa kto má pravdu. Nik mi nevedel poradiť, všetci by všetko riešili iba cez diagnostiku.

piskanie turba Autorizovaný servis tiež nevedel poradiť, menili mi tam rôzne čidlá a zdalo sa mi to vyhadzovanie penazí už. Skúšali mi všetky hadičky či mám v poriadku a veci okolo turba a všetko bolo OK. Turbo si stále pískalo a auto padalo do núdzového režimu v určitom spektre otáčok. Jazdil som s tým stále, ale na obehovanie som si netrúfal.  Robil som si vtedy externe Vysokú školu a jedna s ciest bola pre turbo osudná. Auto stratilo trvale ťah a vôbec nechcelo ísť do otáčok. Zavolal som odtahovku aby to odtiahli do servisu kde bolo to auto kupované. Jednalo sa o autorizovaný servis Citroen. Aspoň sa zistilo a potvrdilo umierajúce turbo. Za cca 940 euro a problém bol vyriešený. Auto nepadá do núdzového režimu  a jazdí ako nové. Potrápilo ma to veľmi.

Majo

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.