Divný zvuk z motora

Na jeseň 2017 som začal pozorovať divný zvuk od motora, ktorý tam nepatril. Neriešil som a jazdil ďalej, po cca 4000 km ktoré som mal najazdené už v decembri sa intenzita postupne zvyšovala. Momentálne jazdím dosť veľa a auto potrebujem. Nemohol som otáľať a navštívil som servis.

Zvuk by som asi popísal následovne, bolo to také kolísavé kovové pískanie a robilo to za studena aj za tepla . Zaviezol som auto do servisu, kde mi povedali že ten zvuk ide od rozvodov. Rozvody som menil 15tis. km dozadu v tom servise, ale pri dnešnej kvalite dielov by som sa ani nečudoval, keby bolo už niečo vadné. Poznali moje auto tak že to rozoberú a vymenia potrebné diely. Ešte dokonca platila aj záruka na rozvody, keďže mi ich menili  v roku 2017.

Po začatí demontovania okolitých častí motora si mechanik všimol ťažší – skákavý chod napínacej kladky ozubeného remeňa alternátora. Počkali teda s opravou a objednali po mojom schválení aj toto koliesko kladky ak by ten zvuk spôsobovalo ložisko kladky. Po výmene kolieska ten pískavý zvuk zmizol a motor si priadol ako zamlada.

 

Daniel

 

 

 

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Časový limit je vyčerpaný. Znova načítajte kód CAPTCHA.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.